Skatteminister vil stoppe udbetalinger på en krone: »Folk ryster jo på hovedet«

Der skal være en bagatelgrænse på 200 kroner, når Skat betaler og opkræver små beløb, mener Karsten Lauritzen.

Karsten Lauritzen. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: I sommer oplevede 900.000 danskere, at Skat satte et mindre beløb ind på deres NemKonto, fordi deres beskæftigelsesfradrag tidligere var blevet sat for lavt.

Men fremover skal det være slut med check og girokort på beløb helt ned til en krone, mener skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Han sender derfor nu et lovforslag i høring, som skal indføre en bagatelgrænse på 200 kroner, når Skat udbetaler og opkræver små beløb.

- Folk ryster jo på hovedet, når de bliver opkrævet eller får en check fra Skat på en krone. Derfor skal der være en form for bagatelgrænse. Det er et udtryk for sund fornuft, siger han til Ritzau.

Skatteministeren understreger, at langt de fleste skatteydere fortsat vil få de penge, de har til gode hos Skat automatisk via deres NemKonto. Det er således kun i de tilfælde, hvor Skat ikke lykkes med at udbetale beløbet gennem NemKonto-systemet over en periode på tre måneder, at Skat kan slette beløbet.

- Via NemKonto sker det fuldstændig automatisk. Det er let og ubesværet for skattemyndighederne og endnu vigtigere: Det er let og ubesværet for borgerne, siger skatteministeren.

Beløbsgrænsen på 200 kroner er blevet til på baggrund af brugerundersøgelser sammenholdt med Skats direkte omkostninger forbundet med at udstede og tilbagekalde check.

- Det koster 190 kroner at udstede og tilbagetrække en check, og derfor har vi lagt snittet på 200 kroner. Det, mener vi, er rimeligt, siger Karsten Lauritzen.

/ritzau/