Skatteminister undskylder over for forgænger

Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) kommer med en opsigtvækkende beklagelse med to en halv måneds forsinkelse.

Kristian Jensen og Troels Lund Poulsen. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med to en halv måneds forsinkelse sender skatteminister Troels Lund Poulsen (V) en regulær beklagelse til sin næstformand og forgænger på skatteministerposten, Venstres gruppeformand Kristian Jensen.

I begyndelsen af juli bragte dagbladet B.T. et interview med Troels Lund Poulsen om de eksploderende skatterestancer. Interviewet vakte opsigt på de indre linjer i Venstre, fordi Poulsen i flere citater svingede øksen over tidligere skatteminister Kristian Jensen. Skatterestancerne havde »manglet politisk fokus«, ligesom arbejdet, der blev udført i Skatteministeriet under Kristian Jensens ledelse, blev beskrevet som tossegodt og blødsødent.

Disse og andre udtalelser har i Venstre givet næring til spekulationer om, at Troels Lund Poulsen arbejder på en dag at køre sig i stilling til næstformandsposten. Men Troels Lund Poulsen afviser alle spekulationer.

»Jeg må sige, at det er en udtalelse, jeg fortryder, fordi den ikke var rettet mod Kristian, og den var heller ikke klart nok formuleret. Man må sige, at man skal aldrig være for stor til at sige, at man begår en fejl. Jeg har begået en fejl her ved ikke at være god nok til at forklare det, jeg faktisk mente,« siger Troels Lund Poulsen.

Den rigtige næstformand

B.T.-interviewet er imidlertid ikke eneste eksempel på, at Poulsen har udtalt sig på en måde, som ikke har været smigrende for Jensens tid som skatteminister. F.eks. udtalte han i maj til TV-Avisen, at »vi har været lidt tossegode« i forhold til sommerhusejeres indberetningspligt af indtægter fra udlejning.

»Jeg kan godt se, at hvis man tager Fanden-læser-Bibelen-brillerne på, kan det se ud på den måde. Det er også derfor, at jeg nu siger, at de ting, som jeg har sagt i B.T., ikke er en kritik af Kristian. Det er en erkendelse af, at den borgerlige regering også bliver nødt til at gøre noget mere ved nogle af de her ting. Men det er ikke et personangreb på Kristian,« siger Troels Lund Poulsen.

Adspurgt om Venstre har den rigtige næstformand svarer Troels Lund Poulsen: »Ja, de har både den helt rigtige formand og den helt rigtige næstformand.«

Har du nogle ambitioner om at blive næstformand?

»Nej.«

Aldrig? »Jeg har ingen ambitioner om at blive næstformand,« siger Troels Lund Poulsen.

På spørgsmålet om, hvorvidt han også ser Kristian Jensen som den naturlige arvtager, når Lars Løkke Rasmussen en dag takker af, lyder svaret:

»Jeg vil slet ikke gå ind og diskutere noget som helst omkring fremtiden andet end at sige, at vi har den helt rigtige formand, som jeg støtter, og som gør det godt. Vi har også den helt rigtige næstformand,« siger Troels Lund Poulsen.

Kristian Jensen er glad for opbakningen fra Troels Lund Poulsen.

»Men jeg er selvfølgelig glad for, at den risiko for misforståelser, der måtte have været, er ryddet af vejen,« siger Kristian Jensen.

Har du set Troels Lund Poulsen som en trussel i forhold til din næstformandspost?

»Jeg konstaterer bare, at jeg ikke havde nogen modkandidat, da jeg blev stillet op som næstformand, og at jeg ikke har hørt om, at der skulle være nogen, der regner med at stille op på det kommende landsmøde.«