Skatteminister klar til at lukke skandaleramt IT-system

Skatteminister Karsten Lauritzen ser med »meget, meget stor alvor« på Skats mulige ulovlige opkrævning af gæld hos danskerne.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) ser med »meget, meget stor alvor« på skandalen om Skats inddrivelsessystem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den seneste udvikling om problemerne med Skats inddrivelsessystem EFI (Et fælles Inddrivelsessystem) kan blive det skandaleramte systems endeligt.

Det påpeger skatteminister Karsten Lauritzen (V) i en skriftlig kommentar, efter Berlingske i dag kan fortælle, at statens advokat Kammeradvokaten konkluderer, at Skat opkræver penge hos danskerne ulovligt.

Det har tidligere været fremme, at der var store problemer med EFI, som betyder, at staten går glip af mange milliarder, fordi gælden bliver forældet.

Derfor undersøger konsulentfirmaet Accenture netop nu systemet. Men kritikken fra Kammeradvokaten går langt videre og afdækker en stribe principielle problemer. Ingen af de to rapporter er dog endelige endnu.

»Jeg er ikke endnu blevet præsenteret for analyser fra Kammeradvokaten eller Accenture, men som jeg har sagt før, er jeg klar til at drage de nødvendige konsekvenser, når jeg kender analysernes konklusioner. Også hvis det indebærer, at hele eller dele af EFI skal afvikles. Jeg er ikke bange for at træffe svære men nødvendige beslutninger,« siger Karsten Lauritzen i en skriftlig kommentar til Berlingske.

»Jeg ser med meget, meget stor alvor på det her. Inddrivelsen af gæld i Danmark skal foregå på en effektiv og ordentlig måde, og lovgivningen skal naturligvis overholdes. Det er jo ikke nyt, at der er store problemer med EFI. Og som jeg også tidligere har sagt, må vi formentlig forberede os på større afskrivninger, end der hidtil har været fremme,« tilføjer ministeren.