Skatteformand: Det er et politisk spil

Formanden for Skattekommissionen afviser at kommentere de politiske udmeldinger om, hvor store skattelettelserne danskerne skal have.

Den tidligere skatteminister Carsten Koch leder den kommission, der skal komme med forslag til en ny skattereform. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Formanden for regeringens Skattekommission, Carsten Koch, ser det som en del af det politiske spil, at de politiske partier anført af SF nu begynder at fremlægge deres forslag til en skattereform, før den officielle skattekommission kommer med sit udspil i begyndelsen af det nye år.

- Det er jo fact of life, at partierne og andre kommer med deres forslag og udspil til en skattereform. Sådan er det politiske spil, og jeg synes, det er udmærket, at man danner sig nogle meninger på forhånd. Jeg håber bare, at vi kan honorere alle forventninger, men det bliver svært, siger den tidligere socialdemokratiske skatteminister.

Ingen tal bliver kommenteret
Carsten Koch er dog fast i mælet: Der bliver ingen kommentarer til de konkrete tal før 1. februar 2009, hvor hans egen kommission fremlægger deres forslag til en ny skattereform.

- Jeg vil ikke forholde mig til de konkrete tal og udmeldinger, før vi fremlægger vores eget forslag. Gør jeg det, kan jeg let komme til at sige en enkelt ting, der bliver udlagt eller tolket på en uheldig måde, så det gør jeg desværre ikke.

Skatteminister Kristian Jensen (V) har uden at sætte tal på lovet "massive skattelettelser", hvor der skal ses på både top- og bundskat, mens SF i dag er ude
med et forslag om en samlet sænkning af indkomstskatten på 15 milliarder kroner.