Skatteeksperter: Skat bør undersøge Løkke-sag

Skat bør sætte en undersøgelse i gang for at sikre, at alt er foregået, som det skal, i Løkkes bilagssag, understreger skatteadvokater.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstreformand Lars Løkke Rasmussens verserende bilagssag bør give anledning til, at Skat af sig selv tager sagen op og undersøger, om partiformanden har betalt den skat, han skal. Det er netop, hvad Lars Løkke Rasmussen garanterede over for pressen i går, men alligevel mener skatteadvokater, at der er behov for, at Skat går ind i sagen.

Skatteadvokat Torben Bagge mener, det vil være naturligt, hvis Skat selv tog sagen op og undersøgte, om alt er foregået, som det skal.

»Det er meget diffust, hvilken brug af tøjet der helt præcist har været, og i hvilket omfang Lars Løkke selv har betalt for det. Generelt er Skat vel det, man vil kalde for nidkær ved sådanne sager,« siger han og tilføjer:

»Hvis de ikke selv undersøger denne sag, så vil det jo kunne opfattes som om, at man bare skal være prominent, og så bliver ens forhold ikke undersøgt. Så man kunne jo sagtens forestille sig, at Skat retter henvendelse til Løkke for at sikre sig, at alt er foregået korrekt,« siger han.

Han bakkes op af skatteadvokat Søren Aagaard fra advokatfirmaet Advodan.

»Jeg mener, at de har en pligt til at undersøge det, hvis der fortsat er en usikkerhed. Borgerne skal jo behandles lige, uanset om man er politiker eller ej. For alles skyld - også Løkkes egen - er det vigtigt at komme til bunds i dette. Derfor anser jeg det for overordnet sandsynligt, at Skat igangsætter en undersøgelse,« siger Søren Aagaard og understreger, at hvis det hele er i orden, så kommer der aldrig mere ud af det.

I aften skal Løkke forklare sig på et møde i Venstres 24 mand store forretningsudvalg. Og selv om Lars Løkke Rasmussen i går forsikrede, at han har betalt den skat, han skal, så kræver flere V-borgmestre dokumentation for, at alt er foregået efter bogen. Et ønske, der - som flere kilder over for Berlingske forklarer - ikke vil blive indfriet på mødet i aften, fordi V-formanden ser sine skatteforhold som et »personligt anliggende«.

I fredags meddelte Skat Berlingske, at man ingen kommentarer havde til sagen.