Skatteekspert kalder kommission overflødig

Skatterådets tidligere formand forstår ikke, at der nedsættes en undersøgelseskommission, når Thorning ikke vil fremlægge afgørelsen af skattesagen.

- Når Ekstra Bladet fortæller, at Troels Lund Poulsens tidligere spindoktor Peter Arnfeldt var parat til – ulovligt – at lække dele af Thorning-Schmidts skattesag til avisen, så er det ikke kun spindoktoren, som kan mærke løkken stramme om halsen, mener politisk kommentator Thomas Larsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er overflødigt, at regeringen nedsætter en kommission for at undersøge statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag, siger advokat Lida Hulgaard, som var formand for Skatterådet indtil november 2010.

Thorning vandt jo hos Skat København, så hendes ægtemand Stephen Kinnock skal betale skat i Schweiz, ikke i Danmark, lyder det.

- Det er Helle Thornings egen sag. Hun blev frikendt af Skat København. Nu nedsætter hun en undersøgelseskommission. Kernepunktet er hendes egen sag, hvor hun ikke vil fremlægge afgørelsen, siger Lida Hulgaard.

- Hvordan kan hun køre en kommissionssag uden at fremlægge afgørelsen? Jeg fatter ikke, hvad hun vil med en kommissionsundersøgelse, siger hun.

Kommissionen vil formentlig kræve fremlagt afgørelsen, som B.T. offentliggjorde i valgkampen, mener Lida Hulgaard.

Skatteministeriets departementschef Peter Loft har ifølge Lida Hulgaard ikke afgjort Thornings skattesag, men interesseret sig for den pressemæssige håndtering.

- Han træffer ikke afgørelsen. Det gør Skat København, siger Lida Hulgaard.

Sagen viser, at det var problematisk, at Skat i 2010 blev lagt under Skatteministeriet, så departementschef Peter Loft og minister Troels Lund Poulsen blev øverste chefer. Derved opstår mistanken om politisk indblanding, mener hun.

- Var det klogt? Der kunne optræde en sag, hvor departementschefen og ministeren kommer for tæt på. Det er lige nøjagtigt, hvad der skete, siger Lida Hulgaard.

Hun henviser til mistanken om, at Venstres daværende skatteminister Troels Lund Poulsen prøvede at påvirke Skat Københavns sagsbehandling.

- Hvis han blandede sig, var det uden effekt. Jeg kan slet ikke se, at sagen kan bære en kommissionsafgørelse. Det kan højst afsløre, at han har blandet sig uden effekt, siger Lida Hulgaard.

Kommissionen er nedsat af regeringen, men Helle Thorning-Schmidt sad dog ifølge B.T ikke med ved bordet, da regeringens magtfulde koordinationsudvalg traf den endelige beslutning.

/ritzau/

Web-tv: Skatteminister: Hver en sten skal vendes i Thorning-sag