Skatteekspert giver Kinnock ret

Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, skal ikke betale skat af sin løn i Danmark, når arbejdet udføres i Schweiz. Sådan lyder meldingen fra Christen Amby, rådgivende skatterevisor og medlem af Skatterådet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stephen Kinnock, gift med den socialdemokratiske formand Helle Thorning-Schmidt, skal betale skat i Schweiz, hvor han får sin løn, og hvor arbejdet udføres.

Det siger Christen Amby, rådgivende skatterevisor og medlem af Skatterådet, udpeget af SF.

- Schweiz har retten til at beskatte ham efter dobbeltbeskatningsoverenskomsten, siger han til Berlingske Tidende.

Dermed lægger Christen Amby sig ud med flere skatteeksperter, der i dagens udgave af B.T. udtaler, at Stephen Kinnock efter alt at dømme skal betale skat i Danmark, hvor han har sine livsinteresser. Altså hustru, børn og primær bolig.

Stephen Kinnock er direktør i World Economic Forum, der har hovedsæde i Genève i Schweiz, hvor han pt. også betaler skat.

Samtidig mener Amby ikke, at sagen om Kinnocks skatteforhold kan sammenlignes med sagen om golfspilleren Søren Hansen, der for nylig blev idømt en stor bøde for ikke at betale skat i Danmark igennem flere år.

- Tingene blandes sammen. Søren Hansen tjente ikke sine penge i Monaco og havde ikke sin arbejdsgiver her. Det er forskellen, siger Christen Amby.

Også skattepligtig i Danmark
Christen Amby understreger, at Stephen Kinnock også kan være skattepligtig i Danmark. Men det gælder i andre skatteforhold end lønindkomsten.

For eksempel hvis Stephen Kinnock har en stor formue eller ejer en bolig i Danmark.

- Der vil han være skattepligtig til Danmark, siger Christen Amby.