Skatteadvokat: Ikke nok, at Løkke har betalt for meget i skat

Fordi Lars Løkke Rasmussen har betalt for meget i skat på én post, kan han ikke undlade at medregne en anden post på sin selvangivelse. Det fastslår en skatteadvokat, efter V-formanden har oplyst, at han har betalt for meget i skat i 2012.

Foto: Thomas Lekfeldt

»Det er klart, han kan ikke bare sige, at fordi han har betalt for meget i skat på én post, så kan han lade være med at medregne en anden post på sin selvangivelse. Indkomstopgørelsen skal jo i princippet være korrekt - man skal i princippet hverken betale for meget eller for lidt.«

Sådan siger skatteadvokat Torben Bagge fra det århusianske advokatfirma Tommy V. Christiansen, efter Lars Løkke Rasmussen (V) på sin Facebook-profil oplyser, at han ifølge sin revisor betalte for meget i skat sidste år.

»I forlængelse af Berlingskes historie om rejsediæter, opfordrer SF mig til at sikre, at jeg betaler den skat, jeg skal. Tak for det gode råd. Fulgte det, før jeg fik det. Ifølge min revisor, Deloitte, har jeg betalt for meget i skat i 2012 (også når der er taget korrekt højde for mine diæter fra GGGI). Det prøver vi nu at rette op på. Derudover har jeg ingen kommentarer til mine private skatteforhold,« skriver V-formanden.

Det sker, efter en talsperson fra klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI) har oplyst til Berlingske, at Løkke fik udbetalt rejsediæter for 8.784,50 kroner som formand for organisationen sidste år, hvilket han ellers afviste under sit maratonpressemøde forrige søndag.

Såfremt Lars Løkke Rasmussen har undladt at indberette diæterne, slipper han med en advarsel, forudser Torben Bagge.

»Vi snakker om mellem 8.000 og 9.000 kroner, som han i runde tal måske har skullet betale omkring 50 procent i skat af. Det giver omkring 5.000 kroner på denne post, han ikke har betalt skat af, hvilket trods alt må siges at være et relativt begrænset beløb,« siger Torben Bagge.

Omvendt mener han ikke, at det er »en særlig heldig strategi« fra Løkkes side at skrive på Facebook, at han har betalt for meget i skat i 2012.

»I princippet bør man sikre, at det er den rigtige skatteansættelse, man har indleveret. Derfor kunne det godt efterlade et billede af, at der ikke er fuldt ud styr på Lars Løkkes skattemæssige forhold,« siger skatteadvokat Torben Bagge.

Oplysningerne om Lars Løkke Rasmussens diæter kommer efter afsløringer af massivt økonomisk rod i GGGI, som Danmark har støttet med 90 millioner kroner siden 2011.

Lars Løkke Rasmussen blev sidste år formand for organisationen, og i oktober i år afslørede Ekstra Bladet, at han har brugt op mod en million kroner på flyrejser på 1. klasse, hoteller, transport og diæter i forbindelse med sit arbejde for GGGI.