SKAT rykkede Thorning før hun bøjede sig

Skattevæsenet kræver tre års skatteoplysninger fra Stephen Kinnock.

Foto: Uffe Weng
Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnock, er blevet presset af det danske skattevæsen forud for deres beslutning om at indlevere Kinnocks selvangivelse i dag.

I begyndelsen af denne uge modtog Stephen Kinnock et brev fra skattevæsenet i København. Her udbeder man sig oplysninger om Kinnocks indkomstforhold de sidste tre år – tilbage fra 2007. Henvendelsen fra skattevæsenet sker på baggrund af den sidste uges debat om, hvorvidt Stephen Kinnock skal betale skat i Danmark eller ej, efter at han 1. januar 2009 blev direktør i World Economic Forum i Schweiz.

I et interview med TV 2 News torsdag morgen bekræfter Helle Thorning-Schmidt, at skattevæsenet har henvendt sig til hendes mand.
Kinnock er britisk statsborger. Frem til 2009 var han diplomat, udsendt af det britiske udenrigsministerium. Han har derfor aldrig betalt skat i Danmark.

Thorning har den sidste uge hævdet, at hendes mand ikke skal betale skat i Danmark, da han arbejder i Schweiz. Hun siger i dag til Berlingske Tidende, at der er en gråzone, som hun og hendes familie ikke vil i nærheden af, så de har nu besluttet at indlevere selvangivelse for Kinnock i dag 1. juli.

Hun siger også, at hun vil rette henvendelse til Skatterådet med det formål at få bekræftet, at hendes udlægning af sagen er korrekt. I modsat fald mener hun, at der er en ændret retstilstand.

Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger havde Thorning/Kinnock endnu onsdag ikke rettet henvendelse til Skat.