Skat muligvis svindlet for endnu flere milliarder

Skatteministeriets interne revisorer mener, at sagen om udbyttesvindel for godt seks milliarder kroner kan vise sig at være betydeligt større end hidtil antaget.

Direktør i Skat, Jesper Rønnow Simonsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statskassen kan have tabt et langt større beløb på udbyttesvindel end de 6,2 milliarder kroner, der hidtil har været fremme.

Det vurderer flere eksperter over for finans.dk, efter en undersøgelse fra de interne revisorer i Skatteministeriet har set dagens lys.

Det var skatteminister Karsten Lauritzen (V), der satte Intern Revision på sagen, da det kom frem, at formodede udenlandske kriminelle havde svindlet sig til 6,2 milliarder kroner i 2012-2015 ved at få refusion for udbytteskat, som de aldrig havde betalt.

Revisorernes konklusion i rapporten er, at det fulde omfang af bedrageriet ikke er afdækket fuldt ud, og ifølge finans.dk kan den reelle svindel i værste fald være på over ti milliarder kroner.

»Revisorer er normalt meget forsigtige, og når de formulerer sig sådan, så er jeg ikke meget i tvivl om, at de er relativt sikre på, at det reelle beløb er betydeligt større,« siger skatteadvokat Torben Bagge til finans.dk. Han bakkes op af Jesper Frøkjær, der er direktør i revisionshuset EYs skatteafdeling. Jesper Frøkjær kalder rapporten for »bekymrende læsning«.

Hverken Skat eller skatteminister Karsten Lauritzen har kommentarer til sagen.