Skat: Ikke vores opgave at kontrollere socialt bedrageri

Skat svarer nu tilbage på kritikken af, at de nedprioriterer kampen mod socialt bedrageri efter at have nedlagt et projekt, der skulle bekæmpe fænomenet. Det er ikke vores opgave, siger myndigheden.

Læs mere
Fold sammen

Det er ikke vores opgave at kontrollere socialt bedrageri. Sådan lyder meldingen fra Skat, der tager til genmæle på kritikken fra kommuner og politikere, der klandrer Skat for at nedprioritere indsatsen mod socialt bedrageri.

»Skat har ikke nedprioriteret indsatsen over for socialt bedrageri - for det er slet ikke Skats opgave. Skat laver løbende kontroller sammen med andre myndigheder - det gælder også kommunerne. Men vi deltager kun, når en kontrol har et skatte- eller afgiftsmæssigt sigte, for det er det, der er vores opgave,« siger Lars Jepsen, underdirektør i Skat, i en pressemeddelelse.

I 2012 indførte Skat projektet »Projekt Socialt Bedrageri«, men siden det blev nedlagt i juni, har flere kommuner haft svært ved at få hjælp til at afsløre sociale bedragere og dermed komme bedrageriet til livs, lyder kritikken fra kommunerne ifølge tv2.dk.

Skat skriver dog i meddelelsen, at »Projekt Socialt Bedrageri« aldrig har været ment som en permanent ordning.

»Dette projekt sluttede planmæssigt i 2014. Det er Skats vurdering, at Skat har videregivet de erfaringer, der var forudsat i bevillingen.«

I deres kritik anfører kommunerne, at det er vanskeligere for dem at afsløre bedrageri end Skat, da sidstnævnte har videre beføjelser.