Skat har endevendt Kinnocks kontoudtog og flybilletter

Helle Thorning-Schmidts mand blev gennemtjekket af Skat, da myndighederne skulle finde ud af, hvorvidt han var forpligtet til at betale skat i Danmark.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt og manden Stephen Kinnock dementerer forud for Skattekommissionens arbejde rygter om Kinnocks seksuelle observans. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Offentligheden får nu endelig indblik i de i alt ni sider fra Skat København, som konkluderer, hvorfor Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, ikke var forpligtet til at betale skat i Danmark i perioden 2007 til 2019.

Thorning og Kinnock har udleveret de ni siders afgørelse til Politiken, som lørdag bringer dem på sin hjemmeside.

I afgørelsen fra Skat fremgår det, hvordan Stephen Kinnock har fået sin gøren og laden gennemgået minutiøst, inden Skat kom frem til, at han ikke var forpligtet til at betale Skat i Danmark, selv om han befandt sig i landet mange dage i løbet af de tre år. Kinnock boede i perioden i Schweiz.

På side fire i afgørelsen kan man se, at Kinnock befandt sig i Danmark i 157 dage i 2007, i 161 dage året efter og i 149 dage i 2009.

Dermed er Kinnock ikke forpligtet til at betale Skat, da man kan opholde sig 180 dage i landet i løbet af en periode på 12 måneder uden at skulle betale skat. Ingen af opholdene må være på mere end tre måneder i træk.

Det fremgår desuden, at Skat har haft rigeligt materiale at skulle gå igennem, før man har truffet den endelig afgørelse.

Skat har blandt andet gennemgået Kinnocks »kalender for 2007, 2008 og 2009«, man har set flybilletter fra alle tre år, ligesom man har fået tilsendt »ansættelseskontrakter vedrørende Rusland, Storbritannien, Sierra Leone og Schweiz«.

Ud over flybilletter og kalendere har Skat gennemgået kontoudskrifter, flere selvangivelser, en lang række bilag fra flere lande samt både en slutseddel og en lejekontrakt for en ejendom.

Sammenholdt med oplysningerne om de økonomiske forhold har Skat også set på, hvad Kinnock har lavet af arbejde, mens han har befundet sig i landet.

Man kan nemlig komme på kant med skattereglerne, hvis man bor i udlandet, men udfører dele af sit arbejde i Danmark.

I løbet af den treårige periode har Kinnock deltaget i tre møder i Danmark, har han selv oplyst til Skat.

Det ene møde var med en stor dansk virksomhed i København, og de to andre var i Statsministeriet inden regeringsskiftet.

Det fremgår ikke af papirerne, hvad møderne i ministeriet drejede sig om. De tre møder har dog ikke, konkluderer Skat, gjort Thornings mand skattepligtig, hvilket også er den samlede konklusion i den ni sider lange afgørelse.