Skat går til politiet med spindoktorsag

Skat vil kontakte politiet for at få undersøgt oplysninger om, at Troels Lunds (V) spindoktor, Peter Arnfeldt, tilbød avis Helle Thornings-Schmidts skattesag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skatteministeriet kontakter nu politiet for at få undersøgt oplysninger om, at tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) særlige rådgiver, eller såkaldt spindoktor, Peter Arnfeldt, har tilbudt Ekstra Bladet Helle Thornings-Schmidts (S) fortrolige skattepapirer.

- De forhold som Ekstra Bladet fremfører i dagens avis, er i givet fald et anliggende for politiet. Skatteministeriet vil derfor drøfte sagen med Københavns Politi hurtigst muligt, skriver koncerndirektør i Skatteministeriet, Jesper Skovhus Poulsen, i en kortfattet meddelelse til Ritzau.

Skatteministeriet har i øvrigt ingen yderligere kommentarer til den konkrete sag. Ifølge Ekstra Bladet kontaktede den daværende skatteministers spindoktor avisen for et år siden for at lække passager fra den skatteafgørelse, B.T. skrev om kort tid før valget.

Ekstra Bladet afviste dog at bruge oplysningerne, fordi Peter Arnfeldt angiveligt kun ville læse uddrag af afgørelsen op for avisen, men ikke fremlægge den i sin helhed. Skat politianmeldte kort før folketingsvalget i september netop denne lækage til B.T. om den socialdemokratiske formand - og daværende statsministerkandidats - skattepapirer.

Det skete med henvisning til Straffelovens § 152. Paragraffen handler om videregivelse af fortrolige oplysninger. Det kom dengang frem, at Helle Thorning-Schmidt havde nydt af godt hendes britiske ægtefælles skattefradrag takket være en årelang fejl hos Skat. Fejlen var dog sket i årene 2000-2005, og derfor var sagen forældet, og beløbet skulle ikke betales tilbage.

Anmeldelsen om læk efterforsker Københavns Politi for tiden. Københavns Politi ønsker søndag ikke - forud for drøftelserne med Skatteministeriet - at kommentere den nye henvendelse fra Skatteministeriet. Helle Thorning-Schmidt har tidligere selv sagt, at den "virkelige skandale" i hele sagen om hendes skatteforhold er, at Skat ikke har kunne holde på de fortrolige oplysninger.