Skarp konservativ tunge bliver minister

Som profil for De Konservative har Rasmus Jarlov ofte haft markante meninger. Det har bragt ham i problemer. Også på dansegulvet har han oplevet problemer.

Ny erhvervsminister Rasmus Jarlov er netop blevet præsenteret i audiens for kronprins Frederik statsminister Lars Løkke Rasmussen på Amalienborg, torsdag den 21. juni 2018. (Foto: Philip Davali/Scanpix 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali

Verdens bedste danser bliver han nok aldrig.

Men nu får den konservative politiker Rasmus Jarlov muligheden for at vise, om han mestrer et job som minister.

41-årige Jarlov er kendt som en politiker, der ikke holder sig tilbage med markante holdninger.

Den skarpe politiske tunge var senest fremme før det igangværende VM i fodbold i Rusland.

Her kritiserede Jarlov, at kulturminister Mette Bock (LA) vil tage til Rusland for at overvære kampen mellem Danmark og Frankrig 26. juni.

I forbindelse med overenskomstforhandlingerne tidligere i år måtte Jarlov finde sig i at blive banket på plads af den konservative ledelse. Her mente Jarlov, at sparede lønkroner fra en eventuel konflikt burde gå til skattelettelser.

På Christiansborg har han de seneste år mest markeret sig som dedikeret forsvarsordfører.

Ganske opsigtsvækkende var han med til at trække De Konservative ud af forsvarsforliget, da han mente, at Danmark indkøbte for få kampfly.

Dermed var han med til at bryde mange års tradition for, at et af Folketingets mest forsvarsvenlige partier altid er med i forliget om Forsvaret.

Det skete, inden De Konservative trådte ind i regeringen. Siden er partiet igen kommet med i forsvarsforliget.

Interessant er det, at Jarlov nu bliver ministerkollega med Venstres Eva Kjer Hansen, der i dag er minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde.

Efter folketingsvalget 2015 var hun miljø- og fødevareminister, men hun blev væltet af De Konservative - med Rasmus Jarlov i spidsen - i sagen om landbrugspakken og dens påvirkning af miljøet.

Jarlov er uddannet fra CBS og blev første gang medlem af Folketinget i 2010.

Han har også været et velkendt navn i underholdningsbranchen. Tidligere dannede han par med kendisbloggeren Mascha Vang, og så har Jarlov deltaget i det populære TV2-program "Vild med dans".

- Det er meget rammende, når man kalder deltagerne i "Vild med dans" for Danmarks modigste dansere. Modet var der, men evnerne manglede, sagde Jarlov i et interview med BT sidste år.

/ritzau/