Skandaleramt radikal politiker raskmelder sig uden varsel – men afvises af sit eget parti

Karen Melchior er ad flere omgange blevet beskyldt for at stå i spidsen for et ulideligt arbejdsmiljø. I flere måneder har hun været sygemeldt, men nu er hun ifølge sig selv tilbage på arbejdspladsen. »Det kommer som en stor overraskelse,« lyder det fra De Radikales ledelse – og det er ikke positivt ment.

Karen Melchior er uddannet jurist og har siddet i Europa-Parlamentet siden 2019. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun har været sygemeldt i knap tre måneder, efter at det er blevet afsløret, hvordan hun har skabt et ulideligt arbejdsmiljø for sine ansatte.

Men i går, mandag, meldte Karen Melchior, der sidder i Europa-Parlamentet for Radikale Venstre, sig rask og klar til politisk kamp igen.

»I denne uge vender jeg tilbage til Europa-Parlamentet. Jeg ser frem til at genoptage samarbejdet med mine politiske kollegaer og mine medarbejdere,« skrev Karen Melchior på Facebook.

Det eneste problem var imidlertid, at Karen Melchior ikke havde varslet sin tilbagevenden til sit eget parti.

Det skriver Ekstra Bladet.

Og mens Mikkel Irminger Sarbo, der er landsformand i Radikale Venstre, glæder sig over, at Melchior atter har det godt nok til at genoptage sit arbejde, er partiet ikke klar til at lade hende gøre det uden videre.

»Det kommer som en stor overraskelse for os, at Karen nu har genoptaget arbejdet, for i forretningsudvalget kan vi desværre ikke stå inde for, at det på det aktuelle grundlag kan gøres på en for medarbejderne betryggende måde,« siger Mikkel Irminger Sarbo til Ekstra Bladet.

Derfor har han indkaldt Karen Melchior til et møde.

»Karen råbte af folk«

Karen Melchior blev valgt ind i Europa-Parlamentet i 2019, men i 2021 kunne Ekstra Bladet i en række artikler udrulle, hvordan den nyvalgte radikale politiker havde været så voldsom en arbejdsgiver, at adskillige af de medarbejdere, der var begyndt i hendes sekretariat efter europaparlamentsvalget i 2019, allerede havde forladt hende igen.

Der var tale om en decideret medarbejderflugt, ligesom adskillige medarbejdere sygemeldte sig som direkte konsekvens af Melchiors adfærd.

Det skyldtes ifølge avisen, at hun havde tendens til at miste besindelsen og ofte råbte direkte ad medarbejdere og andre.

En tidligere ansat, som avisen har talt med, beskrev et nærmest konstant dårligt arbejdsmiljø.

»Der var ofte en virkelig dårlig stemning på kontoret, fordi Karen råbte ad folk og havde mange højlydte skænderier offentligt. Det var rigtig svært at være i,« sagde den tidligere medarbejder til Ekstra Bladet.

Avisen forsøgte gennem længere tid at få Karen Melchior til at svare på kritikken, men det lykkedes aldrig at få et decideret interview om sagen.

Det resulterede i et interessant optrin, da en journalist på Radikale Venstres landsmøde i Nyborg stod ansigt til ansigt med politikeren, som afviste at tale om arbejdsmiljøet.

»Digital Services Act arbejder jeg med i parlamentet. Det vil jeg godt snakke med dig om,« sagde Karen Melchior dengang.

Kritikken af hende tog kun til, og i februar sygemeldte Karen Melchior sig så.

Indtil i går.