Simsek er Venstres borgmesterkandidat i Aarhus

Venstre i landets næststørste by har valgt den 41-årige Bünyamin Simsek som partiets borgmesterkandidat. Han føler sig ydmyg overfor opgaven, lyder det.

ARKIVFOTO. Bünyamin Simsek. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Medlemmerne af Venstre i Aarhus har torsdag aften valgt Bünyamin Simsek (V) som partiets borgmesterkandidat til kommunalvalget i 2013. Hovedpersonen vil sikre bedre vilkår for det århusianske erhvervsliv.

- Jeg er utrolig ydmyg over at blive valgt som borgmesterkandidat for Venstre i Aarhus. Medlemmerne har vist mig en stor tillid, som jeg vil knokle dag og nat for at leve op til, siger Bünyamin Simsek, som senest har vikarieret for Laura Hay som rådmand for teknik- og miljø.

Ifølge Venstre vil Bünyamin Simsek nu fokusere på at samle et kandidathold, som skal udforme Venstres politik og mærkesager i den jyske hovedstad op til kommunalvalget i 2013.

- Jeg ved, at vi kommer til at stille med et stærkt hold. Jeg kan se talentmassen rundt omkring i partiet, og flere har allerede tilkendegivet, at de ønsker at stille op. Det glæder jeg mig over, for jeg ønsker et samlet og stærkt Venstre, siger Bünyamin Simsek.

Mandag aften blev den siddende borgmester Jacob Bundsgaard officielt valgt som Socialdemokraternes spidskandidat, og borgmesterens kommende modstander i Venstre vil især fokusere på rammerne for vækst og erhvervsliv.

- Aarhus har brug for et stærkt Venstre, der kan adressere de udfordringer Aarhus står overfor. Det betyder fokus på vækst, en kommunal økonomi i balance og en offentlig service i verdensklasse – fra vugge til grav, siger Simsek og tilføjer:

- Aarhus har et enormt vækstpotentiale, og vi har en forpligtelse til at skabe gode vilkår for vores erhvervsliv. Skoler, børnehaver og en ældreservice skal i verdensklasse. Det vil jeg arbejde for sammen med resten af Venstres nuværende og kommende hold - og vi har allerede haft arbejdshandskerne på længe.

Også De Konservative og byens næststørste parti SF har valgt borgmesterkandidater i henholdsvis kulturrådmand Marc Perera Christensen (K) og fungerende socialrådmand Thomas Medom (SF).

Der er kommunalvalg 19. november 2013.