Simon Wiesenthal Center opfordrer Fogh til at stoppe bog

Holocaust-tvivler har fået arbejdslegat at Kunstrådet. Nu opfordrer jødisk center statsministeren til at stoppe for pengene.

Simon Wiesenthal Centret opfordrer statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) til at stoppe et arbejdslegat til forfatteren Erik Haaest. Kunstrådets Litteraturudvalg har to gange givet 100.000 kroner til forfatteren, som gentagne gange har ytret tvivl om Holocaust.

Shimon Samuels, der er centrets leder af international politik, skriver i et brev til Anders Fogh Rasmussen, at legatet legitimerer "holocaustbenægtelse, opfordrer til antisemitisme og er en fornærmelse mod de overlevende fra Holocaust og alle ofre for nazismen"

- Vores center opfordrer dig til øjeblikkeligt at trække dette skandaløse legat tilbage, undersøge omstændighederne hvorunder det blev givet og offentligt tage afstand fra de ansvarlige. Tavshed vil kun blive opfattet som en accept af hadefulde kræfter, skriver Shimon Samuels ifølge hjemmesiden Die Jüdische.

Ifølge kritikere er de offentlige penge gået til at promovere synspunkter som, at der ikke fandtes gaskamre i Hitlers kz-lejre, og at Anne Franks dagbog er løgn og svindel.

/ritzau/