Simon Emil Ammitzbøll stifter nyt parti

Afhopperne Simon Emil Ammitzbøl og Pia Christmas-Møller slår ifølge Ekstra Bladet pjalterne sammen i et nyt parti. Der er pressemøde tirsdag kl.13.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Løsgængernes tid er slut for denne gang i Folketinget, når det tidligere radikale folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll i morgen stifter et nyt parti, skriver Ekstra Bladet i morgen, mandag.

Avisen erfarer, at det tidligere konservative folketingsmedlem Pia Christmas-Møller har sagt ja til at gå med i det nye parti.

Simon Emil Ammitzbøll ønskede sent her til aften ikke at udtale sig til Ekstra Bladet, men han bekræfter, at han holder pressemøde i morgen kl. 13 i Grønlandsværelset på Christiansborg, hvor han vil løfte sløret for sit nye parti.

Han forlod Det Radikale Venstre 13. oktober sidste år efter længere tids utilfredshed med den radikale leder Margrethe Vestager, som han beskyldte for at have begået forræderi, da hun under valgkampen i november 2007 støttede socialdemokraten Helle Thorning-Schmidt som kommende statsminister.

Simon Emil Ammitzbøll har siden bruddet med de radikale omtalt sig selv som borgerlig humanistisk fritænker.

Han har de seneste måneder talt på knapper om, hvorvidt han skulle forsøge at stifte et nyt parti, eller sige ja til et af de tilbud, som han har fået fra nogle af de nuværende partier i Folketinget.

Han har også fået tilbud om jobs i det private erhvervsliv, men venner tæt på Simon Emil Ammitzbøll oplyser over for Ekstra Bladet, at han er bidt af en politisk bacille.
Derfor vover han nu springet, og satser sin fremtid på et nyt politisk parti.

Han har fortalt nære venner, at han først og fremmest ser, at han kan samle mange af Naser Khaders tidligere tilhængere op.

Han er også overbevist om, at han sammen med Pia Christmas-Møller kan trække stemmer fra såvel radikale som konservative. De to nuværende løsgængere er enige om, at det kommende parti skal være et borgerligt liberalt parti, men de holder kortene tæt til sig med hensyn til, hvad det nye parti skal hedde.

Kilde: Ekstra Bladet