Simon Emil Ammitzbøll skal være far

Økonomi- og indenrigsministeren, der mistede sin mand sidste år, venter familieforøgelse til foråret.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) skal være far, oplyser han på Twitter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) skal være far, oplyser han på Twitter.

»Vi bliver en ekstra beboer hjemme hos os, når Kristine og jeg bliver forældre til foråret,« skriver han efterfulgt af et hjerte.

Ammitzbøll blev enkemand i en alder af bare 38 år, da hans ægtefælle Henning Olsen døde sidste år. Men siden fandt han kærligheden igen, fortalte han i et interview med BT.

»Jeg tror ikke, det er så kompliceret for mig, som det kan være for andre. Fordi det er forelskelsen og kærligheden, som er i centrum,« sagde Ammitzbøll.

»Det kan godt være, at nogen vil dele den slags op i kasser, men så beklager jeg, at jeg ikke er så »Kvadratisk. Praktisk. God«, som en Ritter Sport-chokolade.«

Simon Emil Ammitzbøll og Kristine Bille mødte ifølge BT hinanden i Radikal Ungdom for 15 år siden, og venskabet har holdt gennem alle årene.

I en periode blev hun personlig assistent for ham på Christiansborg, i dag er hun landssekretær i den tværpolitiske organisation Europabevægelsen.

Simon Emil Ammitzbøll var i dyb sorg over tabet af sin ægtemand. I et interview med Fyens Stiftstidende i januar beskrev han det som en tilstand af chok.

»Man kan ikke forberede sig på døden. Det ændrer alting på et øjeblik. Og det er virkelig gået op for mig, at kærlighed er en lang samtale, der aldrig slutter,« sagde Ammitzbøll.

»Før døden slutter den. Meget brat. Og det efterlader et kæmpe savn. Jeg tænker hele tiden: »Nu skal jeg huske at sige til Henning, at ...«. Men det skal jeg jo ikke.«

/ritzau/