Siden januar har hans politiske netværk taget form. Nu er Lars Løkke Rasmussen klar med næste træk

Siden januar er Det Politiske Mødested – Lars Løkke Rasmussens nye politiske netværk – begyndt at tage form. Nu har netværket formuleret det næste træk.

Der er nu 14.500 medlemmer af Lars Løkke Rasmussens nye politiske netværk. Nu er netværket på udkig efter en person, der kan transformere projektet. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det står ikke stille hos Lars Løkke Rasmussen og det politiske netværk – Det Politiske Mødested – som den tidligere statsminister og Venstre-formand stiftede, efter at han kort inde i 2021 højlydt meldte sin afgang fra Venstre.

Antallet af medlemmer er steget, så det nu runder 14.500 personer. Og nu er netværket på udkig efter en markant profil til at sætte skub i netværkets arbejde. Der skal ansættes en sekretariatschef.

Personen skal transformere det arbejde, Lars Løkke Rasmussen begyndte i januar, så det ikke længere er et »enkeltmandsinitiativ«, men derimod »et professionelt drevet netværk«.

Det indbefatter blandt andet at arbejde med fundraising, »at lytte til og udfordre danskerne« og gennemføre og planlægge arrangementer, lyder det i jobopslaget på Jobindex.

Desuden skal personen hjælpe Det Politiske Mødested til at blive »en fornuftens stemme« i det politiske liv i Danmark.

Vedkommende bliver den eneste fuldtidsansatte, der er ansat i sekretariatet i Det Politiske Mødested, fremgår det af jobopslaget.

Ikke en hævn

Det var på årets første dag, at Lars Løkke Rasmussen gjorde det klart, at han ikke længere så en fremtid i Venstre. Det parti, som Lars Løkke Rasmussen havde været medlem af i 40 år.

Men det var slut nu, lød det. Og »vi skal frigøres af symbolpolitik, professionel politisk kommunikation og ultimative synspunkter«, lød nogle af den tidligere statsminister og Venstre-formands budskaber.

»Jeg vil gerne være en aktiv stemme i overgangens og håbets tid, men det kræver, at jeg sætter mig selv fri. Det har ikke været nogen let beslutning, men den er modnedes over tid – og de seneste dage har gjort mig sikker i min sag,« skrev Lars Løkke Rasmussen på Facebook.

Han ville over for TV 2 hverken udelukke eller love, at netværket vil resultere i et decideret politisk parti.

»Hvis der er bæreevne til det,« så ville Lars Løkke Rasmussen »helt klart« lade projektet munde ud i et politisk parti.

I et interview med nærværende avis slog Lars Løkke Rasmussen fast:

»Det er ikke sådan, at jeg vågnede op den 1. januar og tænkte, at alt, hvad jeg havde ment hele mit liv, var forkert, og nu skulle jeg mene noget nyt,« lød det:

»Det er jo ikke en hævn, og det er jo heller ikke sådan, at jeg er et forandret menneske.«