SFU-formand frygter højredrejning efter regeringsexit

SF skal ikke opgive drømmen om at komme i regering igen, mener formanden for partiets ungdomsafdeling, der frygter, at den nye SR-regering vil trække til højre.

Da Annette Vilhelmsen på dette pressemøde trak partiet SF ud af regeringen, blev der givet plads til, at SR-regeringen nu kan dreje dansk politik mere til højre, frygter SFU-formand Carl Valentin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden SF kom i regering i 2011, har partiets ungdomsafdeling, SFU, gentagne gange markeret sig som en af regeringens skarpeste kritikere på venstrefløjen.

SU-reformen, kontanthjælpsreformen og senest salget af DONG-aktier har fået hårde ord med på vejen fra de unge SFere, men alligevel beklager SFU-formand Carl Valentin, at partiet har valgt at trække sig fra regeringen.

»Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke gør mig ondt. Og det ville være historieforfalskning at påstå andet, end at jeg og SFU har forsvaret regeringsprojektet fra start til slut. Også selv om regeringen ofte har gennemført politik, der ikke harmonerer med, hvad jeg står for som socialist,« skriver han på Facebook.

Ungdomsformanden frygter, at SR-regeringen vil dreje til højre uden SF-ministre på holdet.

»Jeg ved, at det har haft stor betydning for Danmark, at der har siddet socialister i vores ministerier. At dette ikke længere er tilfældet vil unægteligt gøre det sværere for Socialistisk Folkeparti at trække Danmark til venstre,« skriver han.

Carl Valentin ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, men til Berlingske Nyhedsbureau siger han, at han gerne ser SF i regering igen, når muligheden byder sig.

»Måske endda i en regering uden de Radikale, der kan føre en mere ren, rød politik,« siger SFU-formanden, der i sin Facebook-opdatering takker afgående SF-formand Annette Vilhelmsen (SF) for indsatsen.

»Du er blevet behandlet hårdt og til tider uretfærdigt, men du har stået imod og gjort dit bedste. Din indsats har min dybeste respekt,« skriver han.