SFere slås om Kjeldgaards post

SF København kan se frem til nogle travle dage indtil onsdag i næste uge.

Under 24 timer efter, at Bo Asmus Kjeldgaard valgte at afskedige sig selv, viser håbefulde SF'ere nu deres interesse for at blive den rutinerede politikers efterfølger i borgmesterkontoret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SF København kan se frem til nogle travle dage indtil onsdag i næste uge.

For kandidaterne til den ledige post som teknik- og miljøborgmester melder sig nu ind i kampen om den attraktive borgmestertaburet.

Under 24 timer efter, at Bo Asmus Kjeldgaard valgte at afskedige sig selv, viser håbefulde SF'ere nu deres interesse for at blive den rutinerede politikers efterfølger i borgmesterkontoret.

Politisk ordfører Ayfer Baykal var først ude og melde sit kandidatur. For som politisk ordfører er det en naturlig udvikling, siger Ayfer Baykal til P4 København:

Formand for SF's bestyrelse i København Jens Mandrup Rasmussen mener også, at der vil blive tale om en fredelig afstemning.

Kamp alligevel

Men det kan næppe undgå, at den attraktive borgmesterstol giver anledning til kampvalg. For i takt med at kandidaterne melder sig, vil alliancer og interne støtter forsøge at påvirke SF's bestyrelse.

- Lige nu vil vi gerne have et åbent valg. Jeg kender ikke de andres alliancer, og hvem der støtter dem. Det hele er gået så hurtigt, så det får vi at se, siger Klaus Mygind, der er gruppeformand for SF i København.

Han er en anden af de erklærede kandidater til posten. En tredje skulle i følge formanden for SF's bestyrelse i København, Jens Mandrup Rasmussen, være Bjarne Fey.

- Jeg ved, at et af vores erfarne medlemmer, Bjarne Fey, overvejer at stille op. Vi ved i hvert fald, at der vil være en såkaldt kamp om borgmesterposten, siger Jens Mandrup Rasmussen til P4 København.

Kandidaterne har mulighed for at melde sig indtil udgangen af søndag.

Kilde: P4 København