SF'er politianmeldt for lemfældig brug af offentlige midler

Et byrådsmedlem fra Slagelse er blevet politianmeldt for ulovlig omgang med kommunens penge.

Byrådsmedlem Helle Blak er blevet politianmeldt, efter mulig misbrug af kommunens penge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Slagelse Kommune

En større økonomisk skandale kan være under opsejling i Slagelse Kommune. Her er byrådspolitikeren Helle Blak (SF) fredag blevet politianmeldt af kommunen for lemfældig brug af offentlige midler, skriver BT.

Det fremgår af en fortrolig orientering fra kommunaldirektør Jane Wiis til medlemmerne af Slagelse Byråd, som blev sendt ud på en mail fredag, og som BT er bekendt med.

»Da opmærksomheden på en personsag vedr. Helle Blak er meget intensiv, synes det betimeligt at informere byrådets medlemmer om, at jeg fredag eftermiddag på Slagelse Kommunes vegne anmeldte Helle Blak til Politiet for lemfældig brug af offentlige midler,« står der i orienteringen, hvor det også indskærpes, at sagen er dybt fortrolig.

Foruden den politiske kasket er Helle Blak også ansat i Slagelse Kommune, hvor hun er leder af to væresteder til børn og unge, Rosenkildegården og Basen.

Det er økonomien i værestederne, der nu belaster Helle Blak i en sådan grad, at kommunen har følt sig nødsaget til at politianmelde hende.

BT er i besiddelse af breve stilet til kommunaldirektør Jane Wiis og den interne revision, hvor der advares om flere kritisable forhold som høje lønninger og betænkelig omgang med penge i Rosenkildegården og Basen.

Ifølge andre dokumenter er der købt parfumer, tøj, gavekort, fyrværkeri og flere iPhones uden det er klart, hvad formålet har været, og om det er indkøbt som led i pædagogiske aktiviteter. Det er dog uklart, om disse udgifter har noget med politianmeldelsen at gøre.

Slagelse Kommune vil hverken af- eller bekræfte, om Helle Blak er blevet politianmeldt.

»Vi udtaler os ikke om personaleforhold,« skriver Niels Lassen, chefkonsulent i Slagelse Kommune, i en mail.

Om de konkrete udgifter, skriver chefkonsulenten:

»Der er iværksat en undersøgelse af udgifterne. Derudover har vi ingen kommentarer.«

Helle Blak er datter af den tidligere socialdemokratiske EU-parlamentariker Freddy Blak. Ligesom sin far var Helle Blak også aktiv i politik for Socialdemokratiet, indtil hun meldte sig ud af partiet i 2015 og siden skiftede til SF, som hun i dag repræsenterer i byrådet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Helle Blak.