SFer: Fatter ikke at det sker i Danmark

Hvis SFs ledelse ender med at bakke op om regeringens udlændingeaftale, så bliver der for alvor ballade med socialordfører Özlem Cekic

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SFs socialordfører har for alvor lagt i kakkelovnen til SFs ledelse, hvis de beslutter sig for at gå med i udlændingeaftalen. På sin facebook raser Özlem Cekic og lover, at det aldrig vil ske, at SF stemmer for aftalen. Det vil være direkte "menneskefjendsk".

"Finansloven fik også en udlændinge pakke. Yderligere stramninger. Det er ikke til at fatte at alt det her kan ske i vores Danmark. Hvor er vi på vej hen??? Selv i Tvavisen fik nyheden ikke særlig meget plads. En nyhed der vil diskriminerer og fremmedgøre flere tusind mennesker, kunne ikke engang slå Bjarne Riiis. Med et stort smil fortalte han i flere minutter om sit doping eventyr for mange år siden!," skriver hun.

Özlem Cekic har skabt en større debat på sin facebook-side. Blandt andet skriver Ingerid Lassen Cristoffanini:

"Håber du kan overbevise Villy om at SF skal stemme imod de nye stramninger!! ellers er mine dage som SFer talte!"

Til det svarer Özlem Cekic:

"Kære alle. Selvfølgelig stemmer vi imod. Alt andet vil være utænkeligt!"

Hendes udtalelser er interessante, fordi både integrationsordfører Astrid Krag og gruppeformand Ole Sohn taler positivt om pointsystemet i regeringens udlændingeaftale med Dansk Folkeparti. Det pointsystem betyder, at hvis man kan et verdenssprog, har en høj uddannelse eller en stor erhvervskarriere, så er døren til Danmark åbnet.

Omvendt kan en forelsket tyrkisk pige uden uddannelse godt vinke farvel til et ægteskab i Danmark. Men SF holder gruppemøde her til formiddag, og her skal partiet forsøge at finde sine ben.