SF vil godt overveje hårdere straffe til tilbagevendte udviste

SF vil godt være med til at se på strafskærpelser for udviste kriminelle, der bryder deres indrejseforbud. Men først må vi få kortlagt, hvor de vender tilbage, mener retsordfører Karina Lorentzen.

Det er ikke i orden, at udviste kriminelle vender tilbage til Danmark og dermed bryder et indrejseforbud. Det mener SF, som derfor godt vil være med til at se på strafskærpelser, som de borgerlige har foreslået.

Men inden da bliver vi nødt til at få kortlagt, hvorfor de udviste vender tilbage, og hvordan en strafskærpelse vil virke, mener SFs retsordfører, Karina Lorentzen (SF).

»Hvis folk vender tilbage, fordi de har familie her, vil de desværre nok gå langt for at komme ind i Danmark igen. Og her vil de sikkert være ret tilfredse med en længere fængselsdom, for så kan de få besøg af familie og venner og få tag over hovedet og mad, mens de opholder sig her, og så er vi jo lige vidt,« siger Karina Lorentzen, som mener, at de strengere straffe kun skal gælde dem, der er udvist for grov kriminalitet, så ingen risikerer at blive straffet lige så hårdt for eksempelvis at overskride et turistvisum.

Samtidig er det vigtigt, at Danmark har mulighed for at sende de udviste til afsoning i hjemlandet, mener Karina Lorentzen.

»Vi skal sende så mange som muligt til afsoning i deres eget land. Udfordringen er bare, at for eksempel Polen har fået en henstand til 2016, fordi deres fængsler er overfyldte, så der kan vi ikke komme af med nogen. Derfor må vi undersøge denne her problemstilling nærmere,« siger hun.

De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti foreslår at skærpe straffen for tilbagevendte, udviste kriminelle, efter nye tal fra Danmarks Statistik ifølge TV 2 viser, at mindst 476 personer sidste år blev taget i at overtræde deres indrejseforbud i Danmark.