SF vil give Hizb ut-Tahrir kamp til stregen

Hizb ut-Tahrirs angreb på en ny indsats mod radikalisering i Københavns Kommune viser ifølge SF, at den islamiske forening føler sig truet i Danmark.

Når Hizb ut-Tahrir angriber Københavns Kommunes nye indsats mod radikalisering af unge muslimer, viser det, at den islamiske bevægelse føler sig presset og truet. Det vurderer rets- og integrationsordfører for SF Karina Lorentzen Dehnhardt (SF).

»Og det kan de med rette også føle sig. For jeg synes, vi skal gå efter deres forskruede livsindstilling. Og det kan de godt regne med, at de får kamp til stregen på,« siger hun.

Den islamiske forenings modstand mod blandt andet demokrati og homoseksualitet er velbeskrevet. Men det er meldingerne i en netop udsendt pressemeddelelse, som Karina Lorentzen Dehnhardt reagerer på.

I pressemeddelelsen understreger foreningen, at politikerne i Københavns Kommune er både arrogante og bedrager sig selv, når de vil »infiltrere de muslimske miljøer« og bekæmpe radikalisering af unge muslimer.

»Dette samarbejde drejer sig jo ikke kun om den påståede sikkerhedstrussel, men i langt højere grad om forsøget på at stoppe en udvikling, hvor flere og flere unge muslimer begynder at forholde sig til islam på en omfattende måde og gør islam til deres suveræne reference og grundlaget for deres identitet,« skriver Hizb ut-Tahrir i pressemeddelelsen.

Her varsler foreningen desuden, at den vil »gøre alle muslimer bevidste om disse planer og deres egentlige mål«, som ifølge Hizb ut-Tahrir ikke er at hjælpe unge mænd og kvinder, men altså at tage en værdikamp i de muslimske miljøer.

»Når de føler sig kaldet til at reagere så eksplicit, så tror jeg som sagt, det er fordi, de føler sig pressede. Og de kan forvente, at vi vil gå i clinch med deres værdier hele vejen igennem,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Når Hizb ut-Tahrir for eksempel taler dunder mod homoseksualitet, ligestilling og demokratiske valg, skal de ifølge SF-ordføreren bekæmpes med ord - og straffeloven om nødvendigt.

»Derfor kommer der til at være en værdikamp mellem os og dem. Det skal vi italesætte, og selvfølgelig skal vi have antiradikaliseringsprogrammer. Og der, hvor Hizb ut-Tahrir går over stregen, hvor de krydser den røde linje, der hedder straffeloven, der skal de regne med, at vi forfølger dem,« fastslår Karina Lorentzen Dehnhardt.