SF vil genoverveje støtte til imam-pakke efter kritik

Et forslag, der skal hindre offentlig støtte til såkaldte hadprædikanter får kritik for at forskelsbehandle.

RB PLUS 2015 var et sort år fo
Pia Olsen Dyhr (SF) er klar til at se grundigt på høringssvarene i forbindelse med forslaget om stramninger for folkeoplysende foreninger. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere

København. SF-formand Pia Olsen Dyhr er klar til at genoverveje sit partis støtte til lovpakken om antidemokratiske foreninger. Det sker, efter at eksperter har vurderet, at forslaget er på kant med grundloven.

- Vi kommer til at kigge på de her høringssvar og gå det igennem, og hvis der er nogle problemer, så vil vi selvfølgelig tage det op.

- Vi er interesseret i, at der ikke er flere, der bliver radikaliseret, så vi ikke får flere problemer. Men selvfølgelig skal vi stadig respektere grundloven, siger Pia Olsen Dyhr.

I foråret blev regeringen enig med S, DF og K om en lovpakke mod de såkaldte hadprædikanter. Aftalen blev indgået efter TV 2-dokumentaren "Moskeerne bag sløret."

SF støttede den del af lovpakken, der skal forhindre, at foreninger, der modarbejder demokratiet og menneskerettighederne, får offentlig støtte.

Det er blandt andet den del, der ifølge Politiken vurderes at være på kant med grundloven.

Pia Olsen Dyhr mener dog, at der er lavet grundig research på lovforslaget.

- Vi er ikke med i hele pakken, for vi synes ikke, det hele giver mening.

- Vi har kigget grundigt på, hvad der gælder folkekirkepræster, og hvad der gælder folkeskolelærere i dag og sagt, at det er også det samme, der må gælde i forhold til, om man er rabbiner, eller om man er imam. De skal stilles de samme krav.

- Det brød ikke grundloven før, og jeg tror heller ikke, at det bryder grundloven fremover. Men så må vi kigge på det, for hvis det gør, så er det ikke acceptabelt siger hun.

Der er mandag frist for høringssvar til lovpakken. Kulturminister Bertel Haarder (V) siger til Politiken, at han vil læse alle høringssvarene for at vurdere, om der er behov for at foretage justeringer.

/ritzau/