SF vil erstatte østeuropæere med indvandrere på arbejdsmarkedet

SF vil lave en målrettet indsats for at få de mange østeuropæere på det danske arbejdsmarked skiftet ud med flygtninge og indvandrere. Venstre kalder forslaget interessant.

Foto: Søren Bidstrup

Indvandrere og flygtninge skal ind på det danske arbejdsmarked i stedet for 100.000 østeuropæere, der allerede har arbejde i Danmark.

Det mener SF, som i et nyt integrationsudspil giver udtryk for, at der skal laves en målrettet indsats for at få indvandrere i arbejde i de brancher, hvor der figurerer mange østeuropæere. Det skriver Information.

»Jeg har ikke noget imod østeuropæere, som kommer her og arbejder på overenskomstmæssige vilkår, men der er noget forstemmende i, at vi har omkring 100.000 østeuropæere, som selv har formået at få fodfæste på arbejdsmarkedet, mens vi slet ikke har formået at hjælpe flygtninge ud på samme arbejdsmarked,« siger integrationsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) til Information.

Karina Lorentzen Dehnhardt forklarer, at SF vil lave såkaldte branchepakker, hvor man kortlægger brancher for at finde ud af, hvor der er mange østeuropæere samt mange arbejdsløse indvandrere og flygtninge.

Derefter vil SF indgå partnerskaber med virksomhederne om, hvor mange indvandrere de kan ansætte, hvis det offentlige til gengæld sikrer opkvalificering til disse brancher.

Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen (V), kalder SFs forslag »interessant«, mens integrationsordfører for de Radikale, Marlene Borst Hansen (R), ikke ønsker at kommentere forslaget fra SF, fordi regeringen snart fremlægger det integrationsudspil, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) nævnte i sin nytårstale.

Regeringen ventes at præsentere sit eget udspil inden vinterferien.