SF: Vi skal bremse kriminelles hvidvask af penge

SF melder sig ind i klubben af partier, der vil være med til at se på hvilke instrumenter, der skal skrues på for at forhindre kriminelle i at hvidvaske penge gennem det statsejede Danske Spil.

Læs mere
Fold sammen

Det er foruroligende, at både politiet og Bagmandspolitiet i søndagens Politiken advarer om, at kriminelle hvidvasker penge fra hashhandel og afpresninger gennem det statsejede Danske Spil. Derfor vil SF gerne være med til at se på, hvordan man kan dæmme op for hvidvaskernes muligheder.

»Der er ingen tvivl om, at kriminelle er kreative, og hvor de har en mulighed for at lave deres lyssky forretninger, gør de det. Og det skal vi selvfølgelig bremse,« siger retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) til Berlingske Nyhedsbureau.

Bagmandspolitiet foreslår blandt andet at gøre som i Norge, hvor man har et spilkort, som folk skal identificere sig med, før de kan spille for de større beløb.

»Hvis de siger, spilkort er et skridt på vejen, så vil jeg selvfølgelig gerne se på, om vi ikke kan indføre det,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt, der samtidig hæfter sig ved, at Skatteministeriet til Politiken oplyser, at man i begyndelsen af året vil »analysere muligheden for at indføre et obligatorisk spilkort«.

»Skatteministeren har et initiativ på vej, hvor han vil sikre, at man ikke længere kan spille anonymt, så man kan finde ud af, hvem det er, der laver de her satsninger i et kriminelt øjemed. Og det initiativ kan jeg kun bakke op om,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

I dag kan man i spilkioskerne anonymt satse op til 10.000 kroner per forhandler.