SF: Venstre forsøger at manipulere

Regeringspartiet retter hård kritik af Venstre i kølvandet på Lars Løkke Rasmussens rejsesag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SF langer hårdt ud efter Lars Løkke Rasmussen, efter det er kommet frem, at Venstres formand rejste til USA for at besøge sin datter i stedet for at tage til klimatopmøde i Rio.

- Man kan ikke bede om, at regeringen nærmest skal sætte dansk politik i stå, fordi Løkke skal til topmøde, og så skal manden i virkeligheden på ferie. Det er dybt utroværdigt af Venstre, der har forsøgt at manipulere med befolkningen. I virkeligheden har Venstre nok aldrig reelt ønsket at forhandle, men har besluttet sig for at blive i hængekøjen, siger SFs politiske ordfører, Jesper Petersen.

Han mener, at Lars Løkke Rasmussen og Venstre bør forlade hængekøjen:

- Det sejler for Løkke, og det har været svært at finde ud af, hvor Venstre står. Venstre vil gerne være det nye, store arbejderparti, men når de så har muligheden for at være med til at sænke skatten på arbejde for almindelige lønmodtagere, så vælger de alligevel hængekøjen. Vi har strakt flere hænder ud mod Løkke og co., og netop derfor er det useriøst at tage på ferie under dække af at skulle til topmøde. Venstreløverne skal se at vælte ud af hængekøjen og kaste sig ind i kampen for at komme styrkede ud af krisen, men løver sover jo også godt 21 timer i døgnet, så måske har de svært ved at vågne, siger Jesper Petersen.