SF-top kritiserer Kamal Qureshi

Det falder ikke i god jord i partitoppen , at SFs Kamal Qureshi har sammenlignet DF med nazister.

Kamal Qureshi får ikke opbakning til sine udtalelser om Dansk Folkeparti. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt/Scanpix

Ledelsen i SF er utilfreds med, at partiets markante ligestillingsordfører Kamal Qureshi har sammenlignet Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard og partiet EU-parlamentsmedlem Mogens Camre med den danske nazileder Jonni Hansen.

»Jeg bryder mig ikke om den udtalelse. Den er ikke rimelig,« siger SFs gruppeformand Ole Sohn om Kamal Qureshis angreb på DF-politikerne.

Qureshi kom med sin sammenligning, efter Mogens Camre gik på talerstolen på Dansk Folkepartis årsmøde i weekenden og krævede, at islam blev sendt ud af Europa.

På et pressemøde efter årsmødet afviste Pia Kjærsgaard at kritisere Mogens Camre.

På årsmødet i 2007 smed DF-toppen ellers et medlem, Merethe Egeberg Hold ud af partiet for en lignende udtalelse: »Ud med alle muslimer i Europa«.

I år lød det fra Mogens Camre:»Islam kan ikke integreres. Islam vil dominere Europa. Og islam er uforenelig med vores værdier. Derfor skal islam sendes ud af Europa.«

Pia Kjærsgaard bakkede op om Camres udtalelse ved at tilføje om islamiseringen: »Det ville da være velgørende, hvis det kunne komme ud af Europa.«

Afstandstagen vil klæde Kjærsgaard
Det fik Kamal Qureshi til at fastslå: »Det er bekymrende, at de kommer med udtalelser som på mange måder er sammenlignelige med Jonni Hansen og kompagni«.

Selv om Ole Sohn tager afstand fra Qureshi sammenligning, mener han også det ville klæde Pia Kjærsgaard ”at tage klart afstand fra Mogens Camres horrible udtalelser.”

»DF skylder svar på, hvad der skal ske med de danske muslimer, når ”islam skal ud af Europa”. Det handler jo om mennesker det her,”« siger Ole Sohn og tilføjer:

»For SF går skillelinjen mellem demokrater og religiøse fundamentalister – ikke mellem muslimer og ikke-muslimer«.