SF tilfreds med konsekvens af kontanthjælpsreform

Som regeringsparti var SF med til at gennemføre de stramninger i kontanthjælpsreformen, der har sendt flere unge i gang med uddannelser og ud på arbejdsmarkedet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som et af de sidste store akter som regeringsparti skrev SF tilbage i januar under på den kontanthjælpsreform, der næsten halverede satsen for unge under 30 år og tvang dem ud i nyttejob.

Den underskrift har partiets gruppeformand, Jonas Dahl (SF), bestemt ikke fortrudt. Han glæder sig over, at Jyllands-Posten mandag kan berette, at reformen har sendt flere unge ud på arbejdsmarkedet og i uddannelse.

»Det her understreger, at der var et et behov for reformen. Der var brug for at skubbe lidt til den gruppe af unge, der kom i gang med uddannelse men heller ikke tog det job, der var foran dem,« siger Jonas Dahl.

Jyllands-Posten har gennemført en rundspørge blandt landets kommuner, og af den fremgår det også, at størstedelen af kommunerne har oplevet unge, der er »vendt i døren« med udsigt til den lave sats og kravet om aktivering i nyttejob. Det tal bekymrer Jonas Dahl, der vil have særlig fokus på den gruppe unge.

»Der er stadigvæk en restgruppe af unge, der hverken får uddannelse og heller ikke bliver aktiveret og dybest set forsvinder lidt i glemslen. Dem skal vi tage hånd om, vi har ikke råd til, at nogen forsvinder ud af systemet,« siger Jonas Dahl.

Han mener dog ikke, at de nuværende rammer spænder ben for at kunne lægge særlig fokus på den mest udsatte gruppe af unge mennesker.

»Grundlæggende er reformen god, og den skaber de muligheder, den skal. Men vi har alle sammen et ansvar for dybest set at blive bedre til tage hånd om de unge, der skal hjælpes igennem systemet. Det kan nogen gange lige være et ekstra opkald fra jobcenteret, der gør forskellen,« siger Jonas Dahl.

Den nuværende kontanthjælpssats for en person under 30 år er 5.700 kroner, mens den inden reformen var 10.500