SF til regeringen: Brug flertal til at gøre noget ved dagpengene

Det tidligere regeringsparti SF har noteret sig, at der kan dannes politisk flertal for at halvere genoptjeningsperioden. Pia Olsen Dyhr opfordrer regeringen til at benytte sig af muligheden.

Hvis regeringen ville, så kunne den formentlig samle et flertal for at halvere genoptjeningsperioden, så det kun vil tage 26 ugers arbejde at få ret til dagpenge igen.

Det konstaterer SFs formand, Pia Olsen Dyhr (SF), under tirsdagens afslutningsdebat, inden Folketinget går på sommerferie.

»Jeg har noteret mig, at der er et flertal for at gøre noget. Enhedslisten er der. SF er der. Og Dansk Folkeparti er der. Jeg synes, at regeringen skal benytte sig af det flertal,« siger Pia Olsen Dyhr.

SF-formanden understreger, at hun frem mod efterårets forhandlinger vil gøre sit til at overbevise regeringen om, at det er det rigtige at gøre:

»Jeg tror, det bliver altafgørende frem mod finanslovsforhandlingerne, at vi får kigget på genoptjeningstiden«.

Hvorvidt det bliver et ultimativt krav fra SF, vil Pia Olsen Dyhr ikke svare på - trods insisterende spørgsmål fra Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg (V).

Som regeringsparti var med til at forsvare dagpengereformen, men partiet sørgede ifølge Pia Olsen Dyhr for, at ændringerne ikke ramte så hårdt, som de ville have gjort uden SF i regering.

»Mens vi sad i regering fik vi kigget på problemet igen. Og på trods af, at et flertal før valget gennemtrumfede dagpengereformen, så lykkedes det os at lave den her bedre indfasning i sommeren 2012,« siger hun.

»Generelt står SF bag den politik, vi har ført i regering, men vi kigger også på de konsekvenser, som det har, og vi bliver nødt til at handle, hvis det har drastiske konsekvenser i en negativ retning,« siger SF-formanden.

Derfor vil SF fortsat presse på for at få halveret genoptjeningsperioden.

»Det har SF presset på med. Det gjorde vi, før vi gik i regering. Det gjorde vi undervejs i regeringen. Og vi kæmper videre uden for regeringen. Det har været en kamp, vi har taget hele tiden, og vi fortsætter gerne med at tage den frem mod finanslovsforhandlingerne,« understreger Pia Olsen Dyhr.