SF til kommunerne: Prioritér jeres socialrådgivning

Et stigende arbejdspres får socialrådgivere til at svigte udsatte unge med vilje. Derfor indskærper SF nu over for kommunerne, at de skal sikre ordentlige arbejdsforhold for socialrådgiverne.

ARKIVFOTO.Kontanthjælpsreformen splitter familier fra hinanden, lyder kritikken fra socialcheferne og socialrådgiverne, der vil have politikerne til at ændre reglerne om gensidig forsørgerpligt. Her underviser Bent Spengler kontanthjælpsmodtagere på Center for kompetence og beskæftigelse i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SF appellerer nu til landets kommuner om at sætte de nødvendige ressourcer af til sagsbehandling. Det sker, efter Information mandag skriver, at et stigende arbejdspres blandt socialrådgiverne i Aarhus Kommune har betydet, at de i knap 1.000 tilfælde systematisk har overskredet lovpligtige frister for at hjælpe socialt udsatte unge.

Fra Dansk Socialrådgiverforening fortæller formand Majbrit Berlau, at der er tale om en landsdækkende problematik. Og det skal tages alvorligt, mener SFs socialordfører, Pernille Vigsø Bagge (SF):

»Vi skal tage det meget alvorligt, når socialrådgiverne råber vagt i gevær, som de gør nu. Som lovgivere er vi nødt til at sikre os, at lovgivningen bliver overholdt ude i kommunerne, og hvis det er sådan, at socialrådgiverne overhovedet ikke føler, de er i stand til at leve op til den lovgivning, vi har lavet på Christiansborg, så skal kommunerne prioritere at sikre socialrådgiverne ordentlige arbejdsforhold,« siger Pernille Vigsø Bagge.

Hun mener, det kan være fornuftigt at sætte et loft over, hvor mange komplicerede sager hver enkelt socialrådgiver må sidde med:

»På den måde udsætter man ikke folk for dårlig retssikkerhed og for dårlig sagsbehandling. Jeg synes også, vi skal lytte til socialrådgiverforeningens eget forslag om afbureaukratisering, som de flere gange har gjort os politikere opmærksomme på. Og så er det vigtigt, at kommunerne sætter de nødvendige ressourcer af til, at der er sagsbehandlere nok,« siger Pernille Vigsø Bagge.

At socialrådgivere i hele landet er væsentligt bagud med deres arbejde skyldes ifølge Dansk Socialrådgiverforening en mangel på ressourcer.

»Det skyldes først og fremmest, at der er en lovgivning, der er meget tung på proceskrav. Og når den er det, så kræver det også et vist antal mandetimer og ressourcer at levere på det. Hvis de ressourcer ikke er til stede, så kan man ikke indfri lovens ord,« siger formand Majbrit Berlau.