SF tager afstand fra lavere udviklingsbistand

Det er både dyrt og dumt at spare i den danske bistand til udviklingslandene, mener SFs finansordfører, der kalder Venstres forslag for usympatisk.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstres forslag om at spare 2,5 milliarder kroner på udviklingsbistand bliver ikke gennemført med SF-stemmer. Det fastslår finansordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF), der mener, at oppositionspartiets idé er usympatisk.

»Det er jo en gammel melodi fra Venstre, der desværre ofte kigger mod vores støtte til nogen af verdens fattigste lande, når de står og mangler penge til deres skattelettelser,« siger hun.

»Men jeg kunne da godt tænke mig et klart svar fra Venstre på, om vi skal finansiere færre pigeskoler i Afghanistan eller skal vi bruge færre penge på humanitær bistand i Syrien,« spørger Lisbeth Bech Poulsen.

Venstre har endnu ikke sat navn på de lande, hvor partiet vil fjerne eller sænke bistanden, men målet er at øge støtten til Afrika på bekostning af lande i eksempelvis Mellemamerika og Sydøstasien.

Men iunder alle omstændigheder vil SF ikke være med, fastslår partiets finansordfører.

»Jeg mener faktisk, at det er både dyrt og dumt at skære i ulandsbistanden. Bistanden er ikke kun en hjælp til verdens fattigste. Den er også til gavn for dansk erhvervsliv, og den giver Danmark en større international gennemslagskraft,« siger Lisbeth Bech Poulsen.