SF: Staten skal ikke blande sig i den frie presse

Holger K. Nielsen (SF) støtter ikke op om Henrik Sass' ønske om at skære i mediestøtten til borgerlige aviser.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Henrik Sass Larsen (S) får ikke SF med på at straffe borgerlige aviser for at være højreorienterede. Socialistisk Folkepartis medieordfører, Holger K. Nielsen er lodret uenig.

- Det er en helt forkert tænkning, at politikerne skal ind og pille ved mediestøtten baseret på opinionskriterier. Det er jeg meget uenig i, siger Holger K. Nielsen, og går altså direkte imod Henrik Sass Larsen, der i dagens udgave af Dagbladet Information vil have mediestøtten skåret for en række trykte medier, han mener, er borgerlige.

I artiklen udtrykker Henrik Sass Larsen sin utilfredshed med, at der er en overvægt af blå medier i den trykte dagspresse. Han siger, at aviser som Jyllands-Posten, Børsen og Berlingske med en borgerlig meningsdannelse ikke giver plads til nogen anden form for tænkning, og derfor skal en del af mediestøtten fjernes.

Han kalder medierne højredrejede både i forhold til debat- og opinionsstoffet og med hensyn til det journalistiske håndværk.

Holger K. Nielsen genkender den ene del af argumentet:

- Jeg synes, han har ret i, at opinionsstoffet er drejet i en borgerlig retning, men det er ikke noget nyt. Og vi har altid vidst, at de borgerlige medier sidder mest på flæsket.

Mener du også, at journalistikken er højredrejet?

- Nej, debatstoffet er ikke et udtryk for, at journalistikken fejler noget. Jeg synes, at alle dagblade arbejder på journalistikkens egne præmisser, siger han.

Altså ser SF'eren ingen grund til at pille ved mediestøtten:

- Staten skal ikke ind og blande sig i den fire presse i Danmark. Det er et totalt skråplan, siger han.