SF står fast på dagpengepolitik

Trods arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersens udmelding om, at regeringen bør forlænge dagpengeperioden, står SF fast: Der bliver ikke ændret på dagpengepolitikken, siger den politiske ordfører.

Politisk ordfører for SF, Jesper Petersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen bør forlænge dagpengeperioden, så 20.000 ledige ikke falder ud over kanten og mister deres indtægt efter nytår, når perioden forkortes fra fire til to år. Sådan lyder den kontante udmelding fra SFs arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen, der dermed bryder med sit eget parti og regeringens politik.

Men SFs politiske ordfører, Jesper Petersen, står fast og siger nej til en forlængelse af dagpengeperioden.

- En midlertidig forlængelse af dagpengeperioden ville bare være at skubbe problemet foran os. Det ligger ikke på tegnebrættet, så Eigil Andersens udmeldinger står for hans egen regning. Det er SFs klare linje, at vi selvfølgelig står inde for de aftaler, vi har lavet, siger Jesper Petersen til Berlingske Nyhedsbureau.

Dagpengereformen er en del af regeringsgrundlaget, selvom SF oprindeligt stemte imod den under VK-regeringen. En aftale er en aftale, og derfor kan der ikke gøres noget, siger Jesper Petersen.

- Ellers ville vi jo ikke kunne være regeringsparti. Vi iværksætter i stedet en række andre initiativer som eksempelvis jobrotation og uddannelse til både faglærte og ufaglærte i forbindelse med vores akutpakke, siger han.

Men Jesper Petersen deler dog arbejdsmarkedsordførerens bekymring, selvom han går imod partiets linje.

- Det ligger i min jobbeskrivelse at gøre SFs linje klar, og det indebærer nogle gange at slukke et par ildebrande, siger Jesper Petersen.

Eigil Andersen ønsker ikke at kommentere Jesper Petersens kommentar til forslaget.

- Det er så hans udmelding, og det har jeg ikke noget at sige til. Nu må vi se, hvordan det kommer til at forløbe under finanslovforhandlingerne. Men jeg mener, at vi som politikere har et ansvar for at hjælpe mennesker i nød, og det gælder bestemt i den her situation, hvor 20.000 mennesker står til at miste deres indtægt, siger Eigil Andersen til Berlingske Nyhedsbureau.