SF: Slå koldt vand i blodet, Jelved

SF opfordrer den radikale finansordfører, Marianne Jelved, til at have tålmodighed. Regeringens kickstart skal nok slå igennem, lyder det fra partiet.

Karina Lorentzen, SF. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SF opfordrer nu de Radikales finansordfører, Marianne Jelved, til at slå koldt vand i blodet.

Det sker efter, at Marianne Jelved til Information har sagt, at regeringens kickstart, der skulle skabe tusindvis af job, endnu ikke har båret frugt. Men det er alt for tidligt at drage den konklusion, mener fungerende politisk ordfører for SF, Karina Lorentzen.

- Vi er kun halvvejs igennem året, og der er mange initiativer, der først lige er blevet vedtaget, og som vi derfor ikke kan se effekterne af endnu, siger hun.

Udmeldingen fra Marianne Jelved kommer efter, at nye tal fra Danmarks Statistik først på ugen viste, at antallet af ledige fra maj til juni er steget med 1.500 personer. Men det er ikke til at sige, hvordan situationen havde været, hvis ikke man havde sat ind med en kickstart, understreger Karina Lorentzen.

- Der er stor sandsynlighed for, at det kunne have været værre, siger hun.

Karina Lorentzen er overbevist om, at vi kommer til at se effekterne af kickstarten og opfordrer derfor Marianne Jelved til »at slå koldt vand i blodet«.

SF støtter dog Marianne Jelveds ønske om at se nærmere på, hvorfor de offentlige investeringer ikke har ført til en øget beskæftigelse.

Berlingske Nyhedsbureau ville gerne have haft uddybet de Radikales holdning til regeringens kickstart, men det har ikke været muligt at få fat på hverken Marianne Jelved eller gruppenæstformand Sofie Carsten Nielsen. Partileder Margrethe Vestager er på ferie, og arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq har ikke ønsket at kommentere kickstarten, da den hører under Marianne Jelveds ordførerskab.