SF savner stadig dagpenge-opblødning fra R

SFs gruppeformand, Jonas Dahl, er hverken mere eller mindre fortrøstningsfuld omkring, at der findes en løsning på dagpengeproblemet, efter de Radikale har fået ny politisk leder. Men han håber stadig på handling fra Morten Østergaard.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Morten Østergaards (R) første 24 timer som radikal leder har han ikke gjort op med sin forgængers »sådan er det jo«-linje på dagpengeområdet, noterer SF sig.

Og selv om man måske heller ikke kunne forvente det helt store dagpengeopgør allerede, håber gruppeformand Jonas Dahl (SF), at Østergaard vil stå for en blødere linje end Margrethe Vestager (R).

»Jeg synes, man skal bedømme folk på de handlinger, de foretager sig, og indtil videre har vi ikke set en opblødning fra Radikale Venstre. Men fra SFs side vil vi fortsat presse på. Det er vigtigt, at vi finder en løsning for de op mod 60.000 danskere, der står til at miste retten til dagpenge inden udgangen af 2015,« siger Jonas Dahl.

SF-gruppeformanden sørger dermed sammen med både FOA og FTF for at lægge et pres på den nye radikale leder allerede dagen efter, han har overtaget tjansen. Og selv om både fagbevægelsen og SF i mandagens udgave af Børsen giver udtryk for, at de håber på, at dagpengereglerne kommer på bordet under finanslovforhandlingerne, er Jonas Dahl ikke helt optimistisk.

»Jeg tror, Morten Østergaard vil stå bag en radikal politik, og vores udfordring er, at vi både skal have forklaret Socialdemokraterne og Radikale Venstre, at der er behov for at finde en løsning på det her dagpengespørgsmål. Det vil vi fortsat gøre i forhandlingerne,« siger han og fortsætter:

»Jeg håber da, at Morten Østergaard vil lytte til det, men det er ikke fordi, jeg hverken er mere eller mindre fortrøstningsfuld, efter man nu har skiftet formand i Radikale Venstre.«