SF sammenligner DF med nazister

»Har Dansk Folkeparti tænkt sig at sætte de 200.000 danskere med muslimsk baggrund på godstoge og sende dem ud af Danmark?,« spørger SFs Kamal Qureshi.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Også i år får udtalelser fremsat på Dansk Folkepartis årsmøde et politisk efterspil.

SFs Kamal Qureshi er fortørnet over, at Dansk Folkepartis EU-parlamentsmedlem Mogens Camre gik på talerstolen og krævede, at islam blev sendt ud af Europa.

En udtalelse, som DF-leder Pia Kjærsgaard bakkede op om. Det får nu Kamal Qureshi til at sammenligne DFerne med den danske nazileder Jonni Hansen.

»Det er bekymrende, at de kommer med udtalelser som på mange måder er sammenlignelige med Jonni Hansen og kompagni,« siger Kamal Qureshi.

Hvorfor mener du, at man kan sammenligne Dansk Folkeparti med Jonni Hansen?

»Fordi her bliver der ikke skelnet mellem de danske muslimer. Her bliver der bare under ét sagt, at islam skal ud af Europa. Det er ekstreme udtalelser, som folk fra Dansk Folkeparti også tidligere er kommet med. Men det nye er, at Pia Kjærsgaard står ved udtalelserne. Jeg ville ønske, at de udtalelser ikke ledte tankerne hen på Jonni Hansen. Jeg kunne godt tænke mig, at de udtalelser kom fra folk, som ikke havde nogen indflydelse i det danske samfund,« siger Kamal Qureshi.

Kjærsgaard bakker Camre op
På et pressemøde efter årsmødet afviste Pia Kjærsgaard at kritisere Mogens Camre.

På årsmødet i 2007 smed DF-toppen ellers et medlem, Merethe Egeberg Hold ud af partiet for en lignende udtalelse: »Ud med alle muslimer i Europa«.

I år lød det fra Mogens Camre:
»Islam kan ikke integreres. Islam vil dominere Europa. Og islam er uforenelig med vores værdier. Derfor skal islam sendes ud af Europa.«

Pia Kjærsgaard sluttede op om Camres udtalelse ved at tilføje om islamiseringen: »Det ville da være velgørende, hvis det kunne komme ud af Europa.«

Kamal Qureshi mener det skræmmer mange danskere.

»Man kan bliver bekymret for, hvad Dansk Folkeparti konkret har tænkt sig: Har de tænkt sig at sætte de 200.000 danskere med muslimsk baggrund på godstoge og sende dem ud af Danmark?,« siger Kamal Qureshi og tilføjer:

»Det er bekymrede, at det parti i Danmark, som er afgørende for den dansk integrations- og udlændingepolitik, kommer med så ekstreme og udanske udtalelser. Det er jo ikke Jonni Hansen det her, selv om det kan lyde sådan.«

Da Jørgen Poulsen var med i Ny Alliance sammenlignede han også Dansk Folkeparti med nazisterne ved at sige, at partiets metoder mindede om dem, som blev anvendt mod jøderne i tredivernes Tyskland.

Den sammenligning brugte partileder Naser Khader senere som et af argumenterne for at ekskludere Jørgen Poulsen fra folketingsgruppen.