SF-ordfører: Vilhelmsen kan samle partiet

Arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen mener, at Annette Vilhelmsen skal være ny SF-formand.

Folketingsmedlem og kandidat til formandsposten i SF, Annette Vilhelmsen på Christiansborg Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Annette Vilhelmsen bør afløse Villy Søvndal som SF-formand.

Det mener partiets arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen. Han synes, at det fynske folketingsmedlem er en bedre kandidat end sundhedsminister Astrid Krag.

- Annette Vilhelmsen repræsenterer bredden i partiet. Hun vil være en god og samlende figur. Derudover har hun et stort, socialt hjerte, siger Eigil Andersen til Berlingske Nyhedsbureau og fremhæver hendes erfaring med kommunalpolitik i Kerteminde.

- Hun er både realistisk og pragmatisk i forbindelse med det regeringssamarbejde, som vi er en del af, siger Eigil Andersen.

Uanset om Annette Vilhelmsen eller Astrid Krag trækker det længste strå, skal der dog samarbejdes efterfølgende, fastslår han.

- De er begge gode kandidater, og uanset hvem der bliver valgt, skal der samarbejdes bagefter. Sådan er det, siger Eigil Andersen.

Eigil Andersens offentlige støtte til Annette Vilhelmsen illustrerer, at SFerne er uenige om, hvem der bør være ny formand.

Tidligere har hans kolleger fra folketingsgruppen, Steen Gade og Ida Auken, meddelt, at de støtter Astrid Krag. Til gengæld har folketingsmedlemmerne Karina Lorentzen og Lisbeth Bech Poulsen anbefalet Annette Vilhelmsen, mens folketingsmedlem Anne Baastrup endnu ikke har taget stilling, selv om hun roser Annette Vilhelmsen til skyerne.

Uden for Christiansborgs mure er meningerne også delte. Byrådsmedlem Jane Findahl, der repræsenterer SF i KLs bestyrelse, stemmer på Astrid Krag, mens Kirstine Bille, SF-borgmester i Syddjurs Kommune, støtter Annette Vilhelmsen.

Fredag er sidste frist for at melde sig som formandskandidat, og derefter afgør SFs medlemmer ved en urafstemning, hvem der skal være ny partiformand.