SF-ordfører: Rokaden er ikke vild og voldsom

Ifølge SFs politiske ordfører, Jonas Dahl, har partiet med sin rokade styrket sig frem mod det kommende folketingsår og muligvis et valg.

Foto: Torkil Adsersen. SF's politiske ordfører, Jonas Dahl.
Læs mere
Fold sammen

Dagen efter Socialdemokraternes ordførerrokade har SF ligeledes valgt at rykke rundt på posterne i partiet. Dog i mindre omfang.

Ifølge partiets politiske ordfører, Jonas Dahl (SF), er rokaden med til at skærpe SF frem mod den kommende politiske sæson samt det folketingsvalg, der senest skal afholdes om to år.

»Vi har flyttet rundt på nogle poster for at få det optimale ud af vores gruppe. Det er ikke fordi, det er en vild og voldsom rokade, men vi har gerne villet flytte en smule rundt på nogle poster,« siger Jonas Dahl.

Rokaden betyder blandt andet, at tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) får nyt job i folketingsgruppen. Han bliver således ny forsvarsordfører for regeringspartiet - en post han i øvrigt overtager fra Jonas Dahl.

Samtidig overtager Özlem Cekic, der i forvejen er SFs sundhedsordfører, posten som ligestillingsordfører fra Pernille Vigsø Bagge (SF).

Cekic fik sidste år frataget alle sine ordførerposter, da hun nægtede at støtte regeringens aftale med de borgerlige partier om en skattereform, men hun blev siden taget til nåde med posterne som psykiatri- og sundhedsordfører og nu posten som ligestillingsordfører.

Ifølge Jonas Dahl vil Cekic udgøre en vigtig brik i SF i den kommende tid, og hun fortjener sit nye ordførerskab.

»Özlem har arbejdet loyalt og meget grundigt med tingene i det seneste års tid, og det er klart, at vi har brug for alle kræfter nu frem mod både kommunalvalget og folketingsvalget.«

Karina Lorentzen (SF), der i forvejen bestrider en række ordførerposter, bliver ny klimaordfører, og det er et centralt område for partiet, understreger Jonas Dahl.

»Det er klart, at miljøområdet er et vigtigt område for SF. Karina har gjort det rigtig godt, men hun har også haft et ønske om ikke kun at sidde med det retspolitiske,« siger den politiske ordfører.

Jonas Dahl vil ikke love, at det er sidste gang, man ryster posen i partiet frem mod valget, men han er tilfreds med det hold, der nu er sat.

Rokaden i SF kommer efter sidste uges regeringsrokade, hvor flere ministre fik nye arbejdsopgaver.