SF opfordrer til fælleseuropæisk kamp mod menneskesmuglere

Danmark kan ikke vinde kampen mod menneskesmuglerne alene, mener SF, der ser et tættere europæisk politisamarbejde som vejen frem.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis vi skal den øgede menneskesmugling til livs og markere over for menneskesmuglerne, at vi ikke finder os i det, så skal vi have hjælp fra andre europæiske lande.

Det mener SF, som opfordrer politiet til at indgå et endnu tættere samarbejde med ordensmagten i Tyskland og andre lande, som menes at lægge veje til menneskesmuglernes transport af syriske flygtninge.

»Det er helt forfærdeligt, at nogle mennesker sætter andre menneskers liv på spil for at tjene penge. Jeg tror, der er tale om organiseret kriminalitet, og derfor skal vi fokusere på risikoen for at blive opdaget. De her mennesker er rejst hele vejen op igennem Europa, så det, der skal til, er et styrket samarbejde på europæisk plan for at få fat i de her mennesker, der smugler,« siger retsordfører Karina Lorentzen (SF).

Hun vil ikke blankt afvise Dansk Folkepartis forslag om at øge strafferammen for menneskesmugling fra to til tre år, men mener ikke umiddelbart, at det vil have nogen effekt, da der formentlig er tale om organiseret kriminalitet.

»Dybest set tror jeg, at vi har med nogle mennesker at gøre, som vil gå meget langt for at tjene penge, og det er uanset straffen. Så vi skal fokusere på risikoen for opdagelse, så vi får sendt nogle signaler om, at det her koster, når man gør det,« siger Karina Lorentzen.

Berlingske skriver fredag, at der i den seneste måneds tid er taget 16 menneskesmuglere ved den dansk-tyske grænse, og at der i september alene blev stoppet 61 syriske flygtninge ved grænsen.