SF om Kronprinsens bro-tur: Det er dumt

Selvom man er kronprins, skal man respektere en lukket Storebæltsbro, mener SF. Kronprins Frederik sender et uheldigt signal med sin køretur i stormvejret, siger partiets gruppeformand.

Læs mere
Fold sammen

Når Sund og Bælt vurderer, at det ikke er forsvarligt at krydse Storebæltsbroen, så skal den vurdering respekteres, mener SFs gruppeformand Jonas Dahl (SF). Uanset om blodet i årerne er blåt eller rødt.

»Det er dumt, når Kronprinsen kører over den lukkede bro. Og jeg synes, at man skal respektere, når politiets færdselsafdeling sammen med Sund og Bælt vurderer, at det ikke er forsvarligt at køre over Storebælt. Det skal man respektere, også selvom man er kronprins,« siger Jonas Dahl.

Han minder om, at Kronprinsen ikke krydser broen alene, men også har folk med sig, der bevæger sig ud på usikker grund.

»Hvad nu hvis man havde udsat kronprinsen for fare? Ville det så ikke have været utilgiveligt dumt at sende folk ud sammen med Kronprinsen, og hans chauffør var kørt galt? Så skulle man også have lavet en meget vanskelig redningsaktion midt i et stormvejr. Der er ingen grund til at løbe den risiko,« siger Jonas Dahl.

For når politiets færdselsafdeling og Sund og Bælt lukker broen, så er det fordi de vurderer, at det er nødvendigt for ikke at løbe nogle unødvendige risici, påpeger Jonas Dahl, der også mener, at kronprins Frederik sender forkerte signaler ved at krydse broen.

»Man er nødt til at respektere, at der er nogle anvisninger. Og selvom man er kronprins, kan man godt respektere dem. Er det et klogt signal at sende, at man som kronprins er hævet over stormvejret og over, at der kan ske noget? Hvor sikker kan man være på, at der ikke sker noget med Kronprinsen eller de folk, der følges med ham?,« spørger SFeren.

Han mener, kronprins Frederik skulle have ventet på, at broen blev åbnet for trafik.

»Så stor en ulykke kan det ikke være at vente sammen med alle mulige andre mennesker på, at broen er åben igen,« siger Jonas Dahl.