SF og V: Støtter større lønposer til pædagoger i udsatte områder

Københavns Kommune vil lokke specialuddannede pædagoger ud i udsatte områder med tungere lønposer. Den praksis kan SF godt se spredt ud til resten af landet. V er enig i, at det kræver en special indsats at tiltrække specielle medarbejdere.

Pædagog Else Vester med børnene på Institutionen Hyltebro på Ydre Nørrebro i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Der er mangel på dygtige pædagoger i områder som Tingbjerg, Ydre Nørrebro og Nordvest, og det skal en bedre løn råde bod på, hvis det står til børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, Pia Allerslev (V).

Og den praksis må man være indstillet på, at virkeligheden kræver rundt omkring i landet, mener SFs kommunalordfører, Pernille Vigsø Bagge (SF), der kalder skridtet for »dybt beklageligt« men »nødvendigt«.

»Det er dybt beklageligt, at det hænger sådan sammen,« siger hun og fortsætter:

»Vi kan lige så godt vænne os til, at vi i Danmark har de her udfordringer, og vi er nødt til at løse dem. Vi kan ikke bare lade børnene i stikken og overlade dem til dem, der tilfældigvis har lyst til at arbejde i de institutioner. Der er brug for et ekstra løft i de områder.«

Kommunalordfører i Venstre, Jacob Jensen, kalder det »helt naturligt, at det kræver en special indsats at tiltrække specielle medarbejdere.«

Han siger, at kommunen ikke kan se igennem fingre med, at de udsatte børn ikke får den hjælp, de har brug for. Han mener, det er en god ting, at Københavns Kommune forsøger sig med specielle udtag.

Pernille Vigsø Bagge sammenligner situationen i ghetto-områderne med den, der hersker i udkantsområderne.

»Københavns Vestegn og eksempelvis Langeland har mange af de samme udfordringer med lavt beskatningsgrundlag, mange unge uden ungdomsuddannelse og mangel på gode og kvalificerede uddannede i institutionerne. Hvis det her land skal hænge sammen, skal der være gode forhold og velfærdstilbud, uanset hvor man bor, og i de udsatte områder er der behov for et ekstra godt tilbud og et ekstra løft til de udfordringer, man har der,« siger Pernille Vigsø Bagge.

»Det ville dejligt, hvis lærere, pædagoger og læger kunne se perspektiver i at flytte ud af byerne (til udkantsområderne, red-), men virkeligheden er anderledes,« siger hun.

I sit forslag åbner borgmester Pia Allerslev for en årlig lønstigning på op til 100.000 kroner årligt.