SF og Enhedslisten vil særbeskatte energivirksomheder

Virksomheder, der tjener overnormale profitter på energikrisen, skal beskattes ekstra, mener støttepartierne.

Havvindmølleparken ved Anholt, 111 møller bygget færdig i 2013, set fra Anholt Færgen torsdag den 2. juni 2022 (arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Energiproducenter, som under energikrisen tjener ekstraordinært meget på de høje priser, skal betale mere til staten.

Det mener regeringens støttepartier SF og Enhedslisten. De vil have vil have indført en ekstra skat på en overnormal profit, som elselskaber henter under de stigende energipriser. Det skriver Politiken.

Beskatningen, der også går under navnet »windfall tax«, skal ifølge dem gå til til at støtte de danskere, der lider mest under stigende energipriser og inflation.

»Vi beder befolkningen om at bide tænderne sammen og vise solidaritet med Ukraine og dermed også acceptere, at det er hårdere økonomisk,« siger SFs politiske ordfører, Karsten Hønge til avisen.

»Når der så er virksomheder, som på baggrund af krigen får ekstraordinært høje profitter, så er det blankt indlysende, at de skal bidrage med mere til samfundet,« siger han.

Regeringen ser også med alvor, hvordan stigende energipriser påvirker borgerne. Men man har ikke taget stilling til støttepartiernes forslag endnu. Det fortæller Anne Paulin, som er klimaordfører i Socialdemokratiet, til Politiken.

Europæiske energiproducenter vil i år hente en ekstra indtjening på 200 milliarder kroner. Det anslår det Internationale Energiagentur.

/ritzau/