SF og DF kræver Sundhedsstyrelsens direktør fyret

Forløbet omkring en hjerneskadet vestjysk psykiater bør ifølge SF og Dansk Folkeparti koste Sundhedsstyrelsens direktør jobbet.

Hvis man vildleder Folketinget, skal det have konsekvenser, siger bl.a. Özlem Cekic (SF). Arkivfoto: Torkil Adsersen Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bør rulle hoveder i toppen af Sundhedsstyrelsen. Det mener SF og Dansk Folkeparti i kølvandet på sagen om en hjerneskadet psykiater fra Vestjylland.

Sundhedsstyrelsen modtog ifølge DR Nyheder alvorlige advarsler om psykiaterens behandlinger, men der skulle gå ni år fra den første advarsel, og indtil styrelsen i 2013 fratog psykiaterens autorisation midlertidigt.

I sin redegørelse om sagen har Sundhedsstyrelsen ifølge både SF og Dansk Folkeparti udeladt væsentlige oplysninger om styrelsens behandling.

»Hvis man vildleder Folketinget, som Sundhedsstyrelsen har gjort, hvor flere hundrede patienter er blevet fejlbehandlet, og hvor nogen af de patienter er døde af fejlbehandlingen, så har det en konsekvens. Og der mener jeg, at direktøren skal gå af, for jeg synes ikke, jeg kan have tillid til hende,« siger SFs sundhedsordfører Özlem Cekic til Berlingske Nyhedsbureau med henvisning til Sundhedsstyrelsens administrerende direktør Else Smith.

Tilbage i 2013 afleverede Sundhedsstyrelsen en redegørelse til daværende sundhedsminister Astrid Krag, men den redegørelse har vist sig at være mangelfuld. Det falder Özlem Cekic for brystet.

»Jeg har en forventning om, at de papirer, vi får, er oprigtige og sande, og at man ikke undlader ting for at fremstille sig selv godt. Det er fuldstændig uacceptabelt, og det bør have en konsekvens,« siger hun.

Hun vil nu tage sagen op over for sundhedsminister Nick Hækkerup (S).

Også hos Dansk Folkeparti kræver man, at Else Smith trækker sig. Partiets sundhedsordfører, Liselott Blixt (DF), har mistet tilliden.

»Vi kan se nu, at vi i Sundhedsudvalget ikke har fået alle akter. Man må ikke føre politikere bag lyset, man skal komme med de rigtige oplysninger. Derfor skal det have konsekvenser,« siger Liselott Blixt.

Hun langer samtidig ud efter den daværende sundhedsminister Astrid Krag, der modtog den ufuldstændige redegørelse i 2013.

»Astrid Krag havde også et ansvar, og havde hun siddet som minister i dag, ville det have fået konsekvenser,« siger Blixt til Berlingske Nyhedsbureau.

Liselott Blixt har kaldt ministeren i et samråd med Sundhedsudvalget. Hun vil samtidig have en høring om Sundhedsstyrelsen.

»Nu har jeg i mange år oplevet, at styrelsen har givet urigtige oplysninger, og det er ikke i orden. Det skal vi have gjort op med,« bebuder hun.