SF-nestor roser Vilhelmsens nye kurs

Mangeårigt folketingsmedlem for SF Aage Frandsen bifalder den nye kurs, som Annette Vilhelmsen har udstukket. Den fører partiet tilbage til et idealistiske udgangspunkt, mener Frandsen, og det er tiltrængt.

Aage Frandsen efter Annette Vilhelmsens valg som ny formand ved SF 's formandsvalg i Dronningesalen i Den Sorte Diamant lørdag 13. oktober 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Velfærd, socialpolitik, uddannelse og miljø. Det er nogle af de klassiske SF-værdier, som partiets formand, Annette Vilhelmsen, gerne ser, at partiet i højere grad fokuserer på.

- Som jeg ser det, skal vi være stærkere og mere præcise på velfærdsområdet. Jeg tænker blandt andet på den borgernære sundhed, daginstitutionsområdet og folkeskolen, siger SF-formanden.

Og den nye kurs - der ikke ligger langt fra fortidens klassiske SF-politik - glæder parti-nestoren Aage Frandsen, der har været aktiv i SF siden 1960erne og har siddet i Folketinget i 18 år.

- Det svarer til det, jeg også har argumenteret for: At man skal finde tilbage til de folkesocialistiske synspunkter i stedet for at fastholde et standpunkt, som var socialdemokratisk, siger Aage Frandsen.

Dermed lægger det tidligere folketingsmedlem igen afstand til de seneste års SF-politik, der har haft et stærkt fokus på lønmodtagere.

- Det har været sådan underligt noget med, at man har taget udgangspunkt i nogle bestemte vælgere i stedet for at have fokus på synspunkter. I SF har vi altid fremlagt vores synspunkter og så har folk fra alle lag støttet op om dem, siger Aage Frandsen.

Tilbage til idealismen

Aage Frandsen støttede Villy Søvndal ved SF-formandsvalget i 2005, men siden har han været en af de skrappeste kritikere mod den linje, som specielt tidligere skatteminister Thor Möger har været med til at definere.

- Jeg mener, at Vilhelmsens udtalelser harmonerer med det, som SF i lang tid har stået for. Man kan godt sige, at det er en tilbagevending til et mere idealistisk SF, siger Aage Frandsen.

Meningsmålingerne har på det seneste ikke været nogen dans på roser for det rød-grønne parti, der står til at miste en håndfuld mandater, hvis der var folketingsvalg i dag. Aage Frandsen er tøvende med at udråbe kursskiftet som en mirakelkur, men det kan forhåbentligt vende bøssen.

Det er i hvert fald bedre, end hvis man hele tiden tænker i målgrupper. Det er ikke sådan, folk opfatter sig selv. Jeg tror, det bliver en fordel, men det er altid svært at sige, lyder det fra Frandsen, der understreger, at han ikke er blevet taget med på råd af Vilhelmsen.

- Det er hun dygtig nok til at ordne selv, griner han.