SF-løjtnant må vente med ministerpost

Jonas Dahl er SFs varmeste ministeremne. Men han måtte stå over i denne omgang. Hans rolle i folketingsgruppen betegnes som næsten uerstattelig, og der er ingen oplagte afløsere til hans post som politisk ordfører.

SFs politiske ordfører, Jonas Dahl, blev forbigået ved regeringsrokaden. Fold sammen
Læs mere

SFs politiske ordfører, Jonas Dahl, måtte se til fra siden, mens regeringen rykkede rundt på sine ministre, selv om han fra flere sider i SF omtales som partiets varmeste ministeremne. Når han alligevel må vente, skyldes det særligt to forhold.

For det første blev der tale om en beskeden ministerrokade. Og med muligheden for en større rokade senere i regeringsperioden valgte formand Annette Vilhelmsen at frede de siddende SF-ministre lidt endnu.

For det andet lurer der en bekymring for, om SF har kvaliteten i folketingsgruppen til at undvære Jonas Dahl. For hvem skal i så fald overtage den vigtige rolle som politisk ordfører?

Rutinerede kræfter som Anne Baastrup og Pernille Vigsø Bagge er ude af spillet. Den ene er gruppeformand, og den anden har meldt sin afgang efter næste valg. Og Ole Sohn får næppe comeback med Annette Vilhelmsen ved roret.

En anden mulighed kunne være retsordfører Karina Lorentzen, men hun har angiveligt takket nej til at påtage sig flere ordførerskaber. Så er der finansordfører Lisbeth Poulsen, men hvem skulle så overtage hendes post i ledelsen? Spørger man hovedpersonen selv, lægger han ikke skjul på, at ministeransvar har interesse, hvis der kommer en ny mulighed.