SF: Læg ny politiskole i Sønderborg

SF undrer sig over Venstre og Dansk Folkepartis forslag om at lægge en ny politiskole i Herning, fordi partierne tidligere har afvist at bakke op om Sønderborg som en mulig beliggenhed.

»For det første har Sønderborg blødt rigtig mange statslige arbejdspladser, efter man lukkede kasernen. For det andet bliver der ledige lokaler, når asylcentret i kasernen lukker i 2016.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Sonny Munk Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sønderborg er blevet glemt i Venstre og Dansk Folkepartis forslag om at åbne en ny politiskole i provinsen.

Det mener SFs retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), som undrer sig over, at de to partier foreslår at lægge en ny politiskole i Herning, når de ikke tidligere har villet være med til at se på Sønderborg som en mulighed.

»Jeg er enig i, at der skal flyttes statslige arbejdspladser ud i provinsen, og at en ny politiskole i Jylland er en god idé. Jeg kan bare ikke forstå, hvorfor Venstre og Dansk Folkeparti så ikke bakkede op, da jeg i 2013 foreslog, at man lavede politiskole i Sønderborg,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

SFeren kan komme på flere grunde til, at en eventuel ny politiskole i Danmark skal have adresse i Sønderborg.

»For det første har Sønderborg blødt rigtig mange statslige arbejdspladser, efter man lukkede kasernen. For det andet bliver der ledige lokaler, når asylcentret i kasernen lukker i 2016. Og endelig har byen en lufthavn, så hvis der skal bruges helt særlige lærerkompetencer, kan man flyve dem ind fra afdelingen i Brøndby,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Brøndby er i dag det eneste sted i Danmark med en politiskole, men Politiforbundet oplyser til Jyllands-Posten, at skolens optag af elever kommer op på sit maksimale i slutningen af året.

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, hilser en ny politiskole i Jylland velkommen i håbet om, at den kan gøre det nemmere at rekruttere politibetjente i eksempelvis Nordjylland.

Han frygter dog, at det kan blive vanskeligt at skaffe lærere.

Den frygt deler SFs Karina Lorentzen Dehnhardt dog ikke.

»Frygten er ganske ubegrundet. Det har vist sig, når man har flyttet andre statslige arbejdspladser ud, at man ikke har haft rekrutteringsproblemer, og jeg tror sådan set også, at der er dygtige jyske politifolk, som kunne tænke sig at blive lærere, hvis man åbner en politiskole i Jylland,« siger hun.